2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

MATU MASKA AR KANĒLI UN MEDU. ĀTRĀKAI MATU AUGŠANAI UN MIRDZUMAM

 

FI-6u8QY2jI

Mati spīd un ātri aug, bet smarža…

Kas ir nepieciešams:

1. Kanēlis. Tiek izmantots asinsrites paātrināšanai, tādējādi veicinot matu augšanu un to stiprināšanu.
2. Medus. Maskas, kuru sastāvā ir medus, palīdz daudzās nelaimēs, kas saistītas ar matiem. Pietiek vien katru dienu matos ierīvēt medu, lai novērstu matu sausumu un izkrišanu. Izmantojot medu šādi, jūsu mati kļūs gludi un spīdīgi.
3. Ola (vesela). Daži izmanto tikai dzeltenumu, bet es izmantoju gan dzeltenumu, gan baltumu.  
– Baltums: maskas ar olas baltumu var izmantot, lai rūpētos par visa veida matiem un padarītu tos spēcīgākus un veselīgākus, uzlabojot matu struktūru un paātrinot to augšanu. Olas baltumā esošās sastāvdaļas ļauj novērst matu lūšanu un taukošanos, nogludina matu struktūru, padarot tos koptākus.
– Dzeltenums: Sakarā ar lielo noderīgo sastāvdaļu daudzumu, olas dzeltenums ir neaizstājama sastāvdaļa daudzās barojošās maskās ādai un matiem. Tam piemīt neapstrīdama barojoša iedarbība, kā arī tas pilda saistvielas un šķīdinātāja funkcijas. Ideāli noder jebkuras kosmētiskas maskas konsistences uzlabošanai un vienlaicīgi nodrošina arī papildus barošanu.
4. Dadža eļļa. Par šīs eļļas noderīgajām īpašībām zina katrs, tāpēc par to daudz nerunāšu. Tiek izmantots matu augšanas paātrināšanai un mitrināšanai.

1 ēdamkaroti kanēļa samaisa ar 1,5 – 2 ēdamkarotēm medus, pievieno olu un eļļu ( pēc vēlmes, man sanāk aptuveni divas karotes), visu rūpīgi samaisa. Liek mikroviļņu krāsnī uz aptuveni 20 sekundēm (pa šo laiku ola nepaspēs uzvārīties, toties visa smēre paspēs sasilt). Pamēģiniet sildīt ik pa 5 sekundēm, lai nesabojātu smēri.

Kanēlis, iespējams, piecepsies, it sevišķi, ja ir tiko nopirkts un pirmo reizi atvērts iepakojums (kanēlis tajā ir svaigāks, un tas nav zaudējis savu asumu), bet es kaut kā īpaši to nemau, esmu pieradusi, un nemaz tik ļoti nedeg.
Maska jātur, cik vien ilgi var izturēt. Ja pārāk stipri silda – 15 minūtes, ja ir ciešami, vai arī neko īpaši nevar just – tad, cik vien vēlaties. Es parasti turu vienu stundu.
Pēc procedūras matus izmazgāju ar šampūnu 2 reizes.

Ieguvums: mati ir spīdīgi, maigi un ļoti garšīgi smaržo pēc kanēļa pat tad, kad ir sausi.

avots: VK.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.