3.9 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Karstie salāti ar vistu aknām aveņu mērcē

 

CST9-ioUwAAsNAN

Pagatavošanas laiks – 30 minūtes (2-4 porcijas)

Sastāvdaļas:
Salātu lapu mikslis -1 sauja
Vistu aknas – 500 g
Saldi mandarīni – 200 g
Ķiršu tomāti – pēc vēlmēm un garšas

Marināde aknām:
Sojas mērce – 2 ēd.k.
Sausais baltvīns – 100 ml
Ķimenes – 1 šķipsna
Provansas garšviela (zaļumi)
Sāls, pipari

Aveņu mērce:
Svaigas vai saldētas avenes – 100 g
Olīveļļa – 50 g
Citrona sula – 1 ēd.k.

Lasi vēl:
Pagatavo salātus, par ko sapņo vīrieši
Franču-amerikāņu skaistuma salāti
Gardi salāti ar vistu un šampinjoniem

Pagatavošana:
Iemarinē vistu aknas un atstāj uz 10 – 15 minūtēm. Blenderī sajauc visas aveņu mērces sastāvdaļas. Uz karstas pannas olīveļļā (1 ēd.k.) iemarinētās aknas (bez marinādes) cep 7 minūtes, pievieno sāli, piparus.
Traukā (var lielu lēzenu šķīvi) kārto salātu lapas, virsū brīvi liek ceptās vistu aknas, notīrītas mandarīna daiviņas (noņem arī balto plēvīti katrai daiviņai), uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus, visu pārlej ar aveņu mērci. Salātus var pārkaisīt ar ciedru riekstiem.

Labu apetīti!

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.