Satriecoši garšīga pankūku recepte. Pateicoties krējumam, kurš mīkstina un piedod sviesta garšu, tās sanāk ļoti maigas.
Sastāvdaļas:
Gaļa – 0,5 kg
Krējums – 4-5 ēdamkarotes
Olas – 2 gab
Milti – 150 g
Piens – 1 glāze
Sāls – pēc garšas
Sīpoli – 2 gab
Speķis – 2 ēdamkarotes
Lasi vēl: |
Gardas pankūkas brokastīs |
Salāti ar olu pankūkām un vistu |
9 gardi padomi plāno pankūku cepšanā |
Pagatavošana:
Izvārīt gaļu, cūkgaļu vai liellopa gaļu, samalt gaļas mašīnā vai smalki sagriezt.
Pievienot 2 ēdamkarotes sviesta, pusi buljona, kurā vārījās gaļa un sautēt līdz gatavībai.
No olām, miltiem, piena glāzes, sāls iejaukt šķidru mīklu un sacept 10 pankūkas.
Uz katras pankūkas uzlikt 1 karoti pagatavotās gaļas, satīt, likt uz paplātes vai pannas, cept vidēji karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.
No atlikušā buljona pagatavot mērci kopā ar 1 ēdamkaroti miltu, 2 sīpoliem, 2 ēdamkarotēm speķa un krējumu.
Apliet gatavās pankūkas. Pasniegt karstas.
Pankūkas ar gaļu ir gatavas, visiem labu apetīti!