Sastāvdaļas:
- 350 g rīsi
- 700 ml vāroša ūdens
- 1 citrons
- ½ čili pipars
- 1 ķiploka daiviņa
- 12 ķemmītes
- 1 šķipsniņa ķīniešu garšvielu maisījuma “5 garšvielas”
- 30 ml olīveļļa
- daži sīpolloki
- 3 olas
- 1 ēdamkarote sojas mērces
- 30 g sviests
- 1 ēdamkarote medus
- 1 maza kinzas buntīte
Pagatavošanas veids:
- Rīsu iebērt katlā un apliet ar vārošu ūdeni. Uzlikt uz vidējas uguns, uzlikt vāku un vārīt līdz rīsi ir gatavi.
- Citronam noņemt mizu, čili piparu un ķiploku sīki sasmalcināt.
- Ķemmītes izkārtot uz darba virsmas, katru rūpīgi sagriezt uz pusēm šķērsām. Vienmērīgi uz ķemmītēm uzlikt citrona mizu, čili piparus un ķiploku. Pievienot ķīniešu garšvielu, apslacīt ar olīveļļu un atstāt marinēties uz kādām 5-10 minūtēm.
- Sīpollokus sīki sagriezt un samaisīt ar viegli sakultām olām. Pievienot sojas mērcii un nedaudz olīveļļu. Samaisīt. Maisījumu ieliet katliņā ar rīsiem, samazināt uguni līdz minimālam, uzlikt vāku un gatavot vēl pāris minūtes.
- Ķemmītes apcept sviesta un olīveļļas maisījumā ne vairāk par 3 minūtēm. Beigās uzliet medu un pievienot sāli. Gatavot vēl pāris minūtes.
- Uz lielu šķīvi uzlikt kaudzīti ar rīsiem, pa virsu izkārtot ķemmītes. Rotāt ar sīki sasmalcinātu kinzu.