Tev vajadzēs:
- baltmaizi
- olu
- aļņa gaļu (karbonādi)
- sāli, piparus
Pagatavošana:
- Iemarinē gaļu. Šo soli ieteicams izpildīt dienu iepriekš, lai gaļa paspētu kārtīgi ievilkties. Aļņa gaļas vietā, protams, vari izmantot jebkuru citu gaļu. Sagriez to plānās šķēlītēs, izklapē ar gaļas āmurīti, apkaisi ar garšvielām, liec bļodā, ko pārtin ar pārtikas plēvi un ieliec ledusskapī.
- Viegli apcep samainētās gaļas šķēles, tad pannā ielej nedaudz ūdens, uzliec vāku un pasautē gaļu 5-10 minūtes.
- Kad gaļa pasautēta un ūdens iztvaikojis, baltmaizes šķēlei izņem mīkstumu, garoziņu liec uz pannas blakus gaļas šķēlēm.
- Garoziņā iesit olu, pārkaisi to ar garšvielām (sāli, maltiem pipariem u.c. pēc izvēles), apcep no abām pusēm.
- Līdz ar olas cepšanos, vēlreiz apcep gaļu.
Labu apetīti vēl Dieviete.lv redaktore Lapsa