2.8 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Gaļas bumbiņas ar puķkāpostu un kartupeļu biezeni

 
Publicitātes foto

Sastāvdaļas (četrām porcijām):
320 g gaļas bumbiņu ar brokoļiem un zirņiem (var izmantot Rakveres gaļas bumbiņas);
350 g nomizotu kartupeļu;
350 g sagrieztu puķkāpostu;
50 ml saldā krējuma;
50 g sviesta;
citrona sula;
kapātas dilles;
sāls, pipari.

Pagatavošana.
Kartupeļus liek vārošā ūdenī, kam pievienota sāls, un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz tie ir mīksti. Atsevišķi aptuveni 10 minūtes vāra puķkāpostus, līdz arī tie ir mīksti. Uzkarsē katliņā līdz vārīšanās temperatūrai krējumu un pusi sviesta. Saspaida kartupeļus putrā. Sablenderē puķkāpostus. Pievieno puķkāpostus kartupeļiem un pielej krējuma maisījumu. Pievieno nedaudz citrona sulas un sāli pēc garšas. Lai rezultāts būtu gaisīgāks, biezeni var viegli saputot ar mikseri.

Uz pannas apbrūnina gaļas bumbiņas. Izkausē atlikušo sviestu un samaisa to ar kapātām dillēm un nedaudz citrona sulas. Liek puķkāpostu-kartupeļu biezeni uz šķīvjiem, uzlej nedaudz kausētā sviesta un pievieno gaļas bumbiņas. Pārkaisa nedaudz ar kapātām dillēm un ceļ galdā!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.