16 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

7 veiksmīgi cilvēki, kuri tādi nekļuva uzreiz

 

Tik daudzi no mums ap 30 gadu slieksni sāk nopietni pārdomāt to, cik veiksmīgi ir savā dzīvē, spriežot pēc saviem sasniegumiem karjerā. Galvā iestrēgst doma par to, ka nekad īsti nav bijuši gana labi un diezin vai kādreiz arī būs. Tādā brīdī tiek pieņemts, ka nekas cits neatliek kā pieņemt savu neveiksmi.

Šis nav tas gadījums. Lūk, 10 cilvēki, kas kļuva veiksmīgi jau pārkāpjot 30 gadu slieksni. Atceries, ka nekad nav par vēlu, lai sasniegtu savus sapņus!

  1. Rejs Kroks (“McDonald`s” dibinātājs)

“1954.gadā es biju 52 gadus vecs. Man bija diabēts un artrīts. Bet es ticēju nākotnei!” šis ir tas, ko Rejs Kroks teica, kad kļuva atpazīstams kopā ar saviem “McDonald`s” brāļiem. Kroks arī bija daļēji kurls un ne visai bagāts. Viņš bija labi zināms biznesmenis, bet visi viņa projekti bankrotēja. Kad viņam bija nepieciešami 15`000 dolāri, lai nopirktu reklāmas licensi priekš “McDonald`s”, neviena banka viņam nedeva aizdevumu. Viņam nācās ieķīlāt savu māju. Tomēr tad viņš nopelnīja 600 milions dolāru, nākamo 30 gadu laikā.

  1. K. Roulinga (Harija Potera autore)

Ideja priekš pasaules slavenajām grāmatām pie J.K.Roulingas atnāca 1990.gadā. nākamos septiņus gadus viņa nevarēja atrast darbu un izšķīrās no vīra. Viņa dzīvoja nabadzībā, kamēr publicēja pirmo grāmatu, 1997.gadā. Šodien viņa pārdevusi vairāk grāmatu kā jebkurš cits Lielbritānijā un kļuvusi pasaules slavena.

  1. Amančio Ortega (Zara dibinātājs)

Amančio bija pārāk nabadzīgs, lai pabeigtu pat vidusskolu un tāpēc jau kopš 13 gadu vecuma sāka strādāt apģērbu veikalā. Kad viņš bija 37 gadus vecs, viņš atvēra pats savu apģērbu fabriku. Sākumā viņš šuva rīta svārkus, halātus un sieviešu apakšveļu savā viesistabā kopā ar sievu. 1975.gadā viņi atvēra paši savu veikalu, Zorba, kad Amančio bija 40 gadus vecs. 2012.gadā, viņš kļuva par Eiropas bagātāko cilvēku, esot tādu zīmolu īpašnieks, kā Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oyshio, Pull & Bear, Zara Home, Stradivarius.

  1. Mērija Keja Eša (Mary Kay dibinātāja)

Mērija Keja Eša 25 gadus strādāja par tirdzniecības aģenti, nesaņemot nevienu paaugstinājumu. Viņa bija 45 gadus veca, kad nolēma aiziet no sava darba un radīt grāmatu par sievietēm biznesā. Grāmata pārtapa biznesa plānā un viņa sāka pārdot ādas kopšanas produktus. 1963.gadā, Mērija radīja “Mary Kay Cosmetics” kopā ar savu vīru.

  1. Henrijs Fords (“Ford Motor Company” radītājs)

Piedzimstot īru imigrantu ģimenē, viņš jaunībā aizbēga no mājām un sāka strādāt Detroitā. Līdz 36 gadu vecumam, viņš strādāja par inžinieri un mehāniķi “Edison” uzņēmumā. Viņš uzbūvēja pirmo mašīnu, kad bija 30 gadus jauns un radīja savu uzņēmumu tieši desmit gadus vēlāk. Kad viņam bija 45, kompānija izlaida slaveno “Ford T” modeli (1908.gadā), kas padarīja viņu par vienu no ietekmīgākajiem 20. gadsimta biznesmeņiem.

  1. Ursula Bērnsa (“Xerox” vadītāja)

Ursula Bērnsa piedzima nabadzīgā apkaimē, Manhetenas zemākajā austrumu daļā. Viņa ieņēma juniora amatu Xerox kompānijā 1980.gadā. 2009.gadā viņa kļuva par kompānijas vadītāju un pirmo melnādaino sievieti, kas vada kādu Amerikas uzņēmumu.

  1. Andrea Bočelli (dziedātājs)

Līdz brīdim, kad viņam bija 12 gadu, Andrea Bočelli bija pilnīgi akls, tomēr viņš sapņoja kļūt par operas dziedātāju. Lai piepildītu savu sapni, viņš pārcēlās uz Turīnu , kur piedalījās dziedāšanas nodarbībās. Vakaros viņš pelnīja naudu, pasniedzot klavierspēles mācību stundas. 1992.gadā, Andrea veiksmīgi startēja atlasē ar slaveno itāļu rokzvaigzni Zučero (Zucchero). Pēc tam viņa demo ieraksts nokļuva Lučiāno Pavarotī rokās un karjera sāka strauji augt.

 

Dieviete.lv redakcija, Kristīne

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.