Sastāvdaļas:
• 200 g pastinaka saknes
• 200 g selerijas saknes
• 200 g pētersīļa saknes
• 200 g paprikas
• 300 g purava
• 150 g burkānu
Pagatavošana:
Visus sakņaugus sagriež ļoti mazos kubiciņos. Plānā kārtiņā izber uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un žāvē uz plīts vai kaltēšanas kastē 8–12 stundas +50 °C, kamēr pilnībā izžuvuši. Pievienojot zupām, sautējumiem un mērcēm, ēdiens iegūst lielisku aromātu un interesantas garšas nianses. Vēl šo garšvielu maisījumu var pusstundu izmērcēt skābā krējumā, pievienot nedaudz sāls un uzliet sutinātiem dārzeņiem. Cits variants – samalt kafijas dzirnaviņās un lietot bez mērcēšanas. Jāglabā hermētiskā traukā, lai netiek klāt mitrums.