15 C
Rīga
otrdien, 30 aprīlis, 2024

10 lieliski ēdieni no kartupeļiem.

 

14074885757508

1. Jaunie kartupeļi ungāru gaumē.

1 KG kartupeļus notīriet un nedaudz apcepiet kopā ar vienu sīpolu. Pārkaisiet ar 1 tējkaroti maltu, sarkano piparu, pasāliet,pielejiet nedaudz ūdens un vāriet līdz kartupeļi ir gatavi. Ja ir palicis šķidrums, tad to nolejiet. Kartupeļiem pievienojiet 3 sakapātas olas, pievienojiet kapātus zaļumus un pārlejiet ar 200 ml skāba krējuma. Nedaudz uzsildiet un pasniedziet.

2. Kartupeļu salāti ar āboliem.

Novāriet 8-10 kartupeļus ar visu mizu. Atdzesējiet, nomizojiet un sagrieziet ripiņās. 2 ābolus nomizojiet un sagrieziet kubiņos un samaisiet ar kartupeļiem, pievienojiet 3 ēdamkarotes zaļo konservēto zirnīšu. Pievienojiet 1 paciņu majonēzes un sakapātas dilles, pētersīļus un selerijas. Visu samaisiet un ļaujiet pirms pasniegšanas salātiem ievilkties.

3. Kartupeļu salāti ar sīpoliem.

1) 6 mizās vārītus kartupeļus sagrieziet kubiņos, pievienojiet vienu gredzenos sagrieztu sīpolu, maltos piparus, sāli un nedaudz cukura, 2 ēdamkarotes majonēzes, samaisiet. Atdzesējiet un pasniedziet.

2) Kartupeļus sagatavojam tāpat kā iepriekšējā receptē, pievienojam kubiņos sagrieztu sālītu gurķi, sakapātus sīpollokus un 2 ēdamkarotes augu eļļas. Samaisiet un pasniedziet.

3) 3 kartupeļiem pievienojiet 2 vārītas, sakapātas olas,sakapātus sīpollokus, 1 ēdamkaroti etiķa, vai citronu sulas, 2 ēdamkarotes augu eļļas, sāli.
Visi šie salāti var tikt pagatavoti ar tikko vārītiem kartupeļiem.

4. Kartupeļu salāti ar sālītu gurķi.

2 vidēji lielus kartupeļus sacepiet cepeškrāsnī ar visu mizu. Notīriet, sagrieziet un samaisiet ar 2 ,kubiņos sagrieztiem , sālītiem gurķiem, ar sakapātiem pētersīļiem, 2 sagrieztiem āboliem. Vienu nelielu novārītu galda bieti sarīvējiet un pievienojiet salātiem. Visu samaisiet ar etiķi un augu eļļu.

5. Kartupeļu salāti ar galda bietēm.

4-5 kartupeļus izvāriet ar visu mizu, notīriet un sagrieziet. 2-3 bietes izcepiet cepeškrāsnī, notīriet un sagrieziet kubiņos.Pievienojiet vienu bundžiņu konservēto balto pupiņu, vienu papriku. Samaisiet kopā ar mērci, kas pagatavota no 1 ēdk. olīveļļas un 1 ēdk. citronu sulas, vai etiķa. Var pievienot arī kapātus zaļumus.

6. Kartupeļu salāti ar šampinjoniem.

Uz 500 gr vārītu un sarieztu kartupeļu jums vajadzēs 300 gr marinētu šampinjonu, vienu sīpolu un 150 gr konservētus zaļos zirnīšus. Samaisiet kopā ar paciņu majonēzes, pārberiet ar zaļumiem.

7. Kartupeļu zupa ar kausēto sieru.

1,5 l verdoša ūdens pievienojiet kartupeļus un vāriet tos līdz gatavībai. Uz pannas sviestā apcepiet sagrieztu sīpolu, līdz tas ir zeltaini brūns, tad pievienojiet vienu rīvētu burkānu un vienu tējkaroti tomātu mērces. Apceptos dārzeņus pievienojiet kartupeļiem kopā ar paciņu kausētā siera un vienu tējkaroti mannā . Pasāliet un pievienojiet lauru lapu. Pavāriet vēl 5 minūtes.

8. Kartupeļi ar biezpienu.

1 kg kartupeļus vāriet pasālītā ūdenī, kuram pievienotas ķimenes un pētersīļi. Kad kartupeļi ir gatavi, nokāsiet tos, ieberiet bļodā, pārlejiet ar 3 ēdamkarotēm kausēta sviesta un pārberiet ar 100 gr biezpiena.

9. Karstā uzkoda.

500 gr kartupeļu nomizojiet un sagrieziet šķēlēs. Apcepiet sviestā kopā ar vienu sagrieztu sīpolu, pievienojiet 100 gr. smalki sagrieztu šķiņķi 100 gr sagrieztas vārītās desas, pasāliet un sapiparojiet. Viegli apcepiet miltus, pievienojiet 1 ēdk. skāba krējuma un 1 ēdk. sviesta- visus produktus savienojiet kopā un samaisiet un ievietojiet cepeškrāsnī uz 7-10 minūtēm. Variet pievienot marinētas, vai ceptas sēnes.

10. Biezzupa podiņā.

Uzvāriet buljonu no kauliņiem (var izmantot arī buljona kubiņu). 350 gr. liellopu gaļas sagrieziet nelielās strēmelītēs. Buljonu ielejiet māla podiņos, ielieciet gaļu un ievietojiet tos cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Sagrieziet trīs nelielus kartupeļus kubiņos un vienu lielu sīpolu pusapļos. Apcepiet to visu kopā uz pannas un salieciet tos podiņos un ielieciet cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm. Tad pievienojiet vēl kapātus zaļumus un ļaujiet visam ievilkties 3 minūtes.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.