5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Dodies ceļojumā ar mazuli? Lūk, kas ir vajadzīgs vieglākam ceļam

 

Mom with a baby on Bali by Vitaliy Yurochkin on 500px.com

Ceļošana vienatnē dažkārt nav vienkārša, kur nu vēl, ja tas ir jādara ar mazu bērnu uz rokām. Lūk, daži vienkārši noteikumi, kuru ievērošana atvieglos garo ceļu.

Ieliec rezerves drēbes bērnam. Negadījumi gadās. It īpaši, ja tu ceļo. Ja nu gadās izliet pienu, bērns nokrīt vai autiņbiksītēs gadās noplūde… Tev ir jābūt gatavai jebkam. Ņem rokas bagāža līdzi tādas drēbes, kuras tev nebūs žēl izmest, jo diez vai tu vēlēsies staipīt līdzi slapjas un sasmakušas bērnu zeķubikses.

Ieliec rezerves drēbes sev. Jebkas no tā, kas nonāk uz tava bērna apģērba, var nonākt arī uz tavējā. Protams, tev uzreiz gribēsies tās drēbes novilkt, citādi varēsi visu atlikušo dienu pavadīt netīrās drēbes. Tu taču nevēlies tādā veidā uzsākt savu ceļojumu, vai ne?

Investē skaņu slāpējošajās austiņās. Nav nekā trakāka kā guļošs bērns, kurš tiek pēkšņi pamodināts, jo skaļruņos tiek izziņots par to, ka ir iespējams sākt pasūtīt ēdienu. Ja tavs bērns ir pietiekami vecs, lai valkātu skaņu slāpējošās austiņas, iegādājies tās.

Rezervē lidojuma laiku, kas sakrīt ar tava bērna gulēšanas grafiku. Protams, ja tas ir iespējams.

Līdzi ņem kārtīgi sapakotu somu bērnam. Tas var izklausīties pēc vienkārša un pašsaprotama punkta, bet gatavošanās steigā dažas svarīgas lietas mēdz aizmirsties. Uzraksti pilnu sarakstu ar lietām, kurām somā būtu jābūt, un tad, pārbaudot somu, katru lietu no saraksta izsvītro. Vienmēr ņem līdzi rezerves knupi, dvielīšus, pamperus, grāmatas, rotaļlietas utt.

Rezervē sēdvietu. Ja tas ir iespējams, rezervē savu sēdvietu jau labu laiku iepriekš. Vienmēr izvēlies vietas pie avārijas izejām, jo tur ir vairāk vietas kājām. Tāpat izvēlies to, kas ir tuvāk ejai, jo tad ir vieglāk piecelties, ja rodas nepieciešamība.

Nodod bagāžā auto sēdeklīti, bet līdzi paņem arī sporta ratiņus. Tas ir ērtākais veids, jo ratus var nodot pie iekāpšanas lidmašīnā. Kad tavs bērns nebrauc ratiņos, bet ir ievietots sēdeklītī, tu vari ratos ielikt savas somas. Praktiski!

 

Padalies arī ar saviem padomiem!

 

Avots: Fodors.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.