1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Saglabā jaunību un vēl 9 iemesli, kāpēc būtu jāskūpstās katru dienu

 

Kā likums, romantisku attiecību sākumā skūpstīšanās notiek daudz un bieži. Taču tad, kad attiecības pāriet stabilākā gultnē, pāris dažkārt piemirst, ka skūpsts nav tikai maiguma izpausme. Tas ir arī ļoti veselīgs process!

Akcentē tuvību

Kad mēs skūpstām savu partneri, asinīs aktīvi izstrādājas oksitocīns – hormons, kurš sniedz drošības, tuvības un apmierinātības sajūtu. Jo vairāk skūpstu, jo vairāk prieka! Nav obligāti jāmetas kaislīgā skūpstā. Arī vienkārša buča uz vaiga pirms došanās uz darbu jūs satuvinās.

Pastiprina uzbudinājumu

Uz lūpām atrodas liels daudzums nervu galu, kuri aktivizējas skūpsta laikā un raisa mūsos uzbudinājuma vilni. Tieši tāpēc skūpsts tiek uzskatīts par lielisku ievadu pirms seksa.

Novērš slimības

Tas var šķist dīvaini, bet skūpsts ir lieliska vakcīna pret vīrusiem! Pat žurnālā Medical Hypotheses bija publicēts interesants fakts: ja sieviete noskūpstīs partneri, kuram ir herpes vīruss, tad pastāv liela iespēja, ka viņa gūs imunitāti pret to tieši no viņa!

Palīdz izdarīt pareizo izvēli

Tu vēl joprojām šaubies par to, vai šis vīrietis ir tavs liktenis? Obligāti skūpsties ar viņu! Ja tu negūsti no tā nekādu prieku un pat izjūti nepatiku, tad ir skaidrs, ka šis vīrietis nebūs tev piemērots.

Dāvā prieku

Skūpsta laikā organismā paaugstinās endorfīnu līmenis, kas nozīmē, ka mēs kļūstam laimīgāki. Ārsti iesaka: ja tev ir slikta oma, stress vai depresija, skūpsties biežāk!

Atvieglo sāpes

Pateicoties tam pašam oksitocīnam, kuram piemīt arī atsāpinošas īpašības, skūpsts ir spējīgs atvieglot sāpes. Pie tam, lūpu aktīvo punktu kairinājums ir spējīgs atvieglot galvassāpes.

Mazina stresu

Darba dienas beigās tu jūties fiziski un emocionāli nogurusi? Visticamāk, ka tavās asinīs ir par daudz kortizola, stresa hormona. Šis hormons negatīvi iespaido imūnsistēmas un smadzeņu darbību. Lai ātri un bez problēmām mazinātu stresu, vienkārši noskūpsti partneri – tā lēnām un izjusti. Jums patiks!

Dedzina kalorijas

Jā, ne tik daudz, cik gribētos, bet, kur vēl tu atradīsi tik patīkamu notievēšanas veidu? Ja tu vienkārši sēdi ar partneri uz dīvāna, tavs organisms sadedzina aptuveni 1 kcal minūtē, bet, ja vēl skūpstāties, tad 2-3!

Saglabā sejas jaunību

Skūpsta laikā darbojas gandrīz visi sejas muskuļi. Tas nozīmē, ka notiek arī to treniņš. Regulāri skūpsti ir efektīvākā recepte sejas izskata uzlabošanai – droši, bez maksas un patīkami.

Palīdz darbināt fantāziju

Vai zināji, ka, balstoties uz Kamasūtru, eksistē vairāk, nekā 30 skūpstu veidu? Pamēģini atcerēties, cik daudz zini tu! Un pārliecinies, ka tev vēl ir, kur augt un attīstīties. Varbūt jums izdosies atklāt arī pašiem savu skūpsta veidu?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.