8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Tas nav tikai draudzīgs žests: Vienkārša apskāviena maģiskais spēks

 

Apskāviens nav tikai draudzīgs sveiciens, tā ir vesela terapija, no kuras var gūt daudz labuma ik dienas. Padari apskaušanos par ieradumu!

Apskāviens spēj uzlabot imunitāti

Pieauguši cilvēki, kuri biežāk apskaujas, retāk saaukstējas, raksta portāls „Flytothesky”.Apskāviens ir antistresa darbība, kas arī izskaidro tā pozitīvo iedarbību. Zinātnieki ir noskaidrojuši, ka pat tie cilvēki, kuri tomēr saaukstējās, bet izjuta atbalstu regulāru apskāvienu veidā, slimoja viegāl un izveseļojās ātrāk.

Apskāvieni var mazināt stresu

Kā var noprast, šis ir pirmā punkta turpinājums. Pirms ļauties stresa pilnai situācijai (svarīga prezentācija, medicīniska izmeklēšana, šķiršanās uz ilgāku laiku), ir labi ļauties apskāvienam. Šāds fiziskais kontakts var palīdzēt nedaudz nomierināties.

Viens no apskāviena plusiem ir tāds, ka tas vairo uzticību un mieru. Palēlinās mūsu sirdsdarbība, pazeminās asinsspiediens, un tas liek mums justies mazāk saspringušiem.

Apskāviens var paaugstināt tavu pašvērtējumu

Apskāviens no patīkama cilvēka visbiežāk saistās ar mieru, drošību, mīlestību un rūpēm. Mēs atceramies, kā vecāki mūs apskāva bērnībā, mēs ņemam šo sajūtu līdzi arī turpmākajā dzīvē. Apskāviens iedrošina…

Apskāviens visbiežāk vairo emocionālo labklājību un palīdz ražot mūsu dabisko „antidepresantu” vārdā serotonīns. Apskaujoties mēs veidojam veselīgu emocionālo saikni ar sev mīļiem cilvēkiem, kuri ir kvalitatīvu attiecību pamatā.

Apskāviens patiesi ir svarīgs mūsu fiziskajai un emocionālajai veselībai. Bērni (un pat dzīvnieki), kuriem nepieskaras, kļūst noslēgti un panīkuši, un viņu attīstība bremzējas.

Apskāviens ir uzmanības izrādīšana un pateicības izteikšana

Veselīgās attiecībās apskāviens tiek uzskatīts par kaut ko pašsaprotamu, jo tas atspoguļo mīlestību un pieķeršanos. Apskāviens ir spējīgs atrisināt konfliktus un pat novērst tos pavisam.

Tā kā, vairāk mīliet viens otru un katru dienu apskaujieties!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.