4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Introverti ir lieliski vecāki – pazīmes, kas to apstiprina

 

Valda uzskats, ka introverti ir klusi un sevī noslēgti vecāki, kuri visas jūtas patur sevī. Taču viņiem ir savas priekšrocības. Iedvesmojoties no portāla “Quiet Revolution” esam sastādījuši sarakstiņu ar pazīmēm, kas to apliecina.

Viņi ir lieliski klausītāji

Spēja efektīvi komunicēt ar bērnu atrodas vecāku prioritāšu saraksta augšgalā. Liela daļa komunikācijas balstās tieši uz prasmes klausīties un dzirdēt, ar ko introvertiem problēmu nav.

Introverti ir labi klausītāji. Viņi prot sadraudzēties ar bērniem, kā arī nesatraucas, kad bērns grib mierīgi pasēdēt savā istabā un palasīt grāmatu.

Viņi cenšas izvairīties no konfliktiem

Kad saruna kļūst saspringta, introverts izvēlas atkāpties, tāpēc skaļu kliegšanu starp šādu vecāku un bērnu nevar gaidīt. Viņi visu glabā sevī un izvairās no konfliktiem, tāpēc, ja bērnam būs problēmas komunikācijā ar vienaudžiem vai arī viņam būs vilšanās par to, ka viņš neprot spēlēt futbolu, introverts vecāks mierīgi viņu atbalstīs, nerīkojot liekas drāmas un neiejaucoties bērna darīšanās.

Viņi lieliski saprot bērna vajadzības

Introverti vecāki lieliski saprot bērna jūtas, jo paši ir orientēti uz iekšējo pasauli un cilvēka emocionālo stāvokli.

Viņi ir izvēlīgi attiecībā pret to, kam veltīt uzmanību

Introvertiem nav nepieciešamas daudzas attiecības un viņi izvēlīgi izturas pret to, ar ko pavadīt kopā laiku un, kam veltīt uzmanību. Viņi ir uzticami un iegulda savas jūtas, spēku un laiku draudzībā vai attiecībās ar kādu. Kurš no tā gūst lielāko labumu? Viņu bērni, protams.

Viņi dievina atrasties mājās

Mājas ir introverta mīļākā vieta. Bērni vienmēr atradīs, ar ko kopā paklusēt, pavārtīties pa gultu, paspēlēties vai palasīt grāmatu dīvānā.

Viņiem nepatīk haotiskas sociālās situācijas

Atrasties mājās ar bariņu kliedzošu bērnu nav labākais veids, kā introverts varētu pavadīt savu brīvo laiku, bet viņš ir spējīgs tikt ar to galā. Introvertam var būt grūti izbaudīt bērnu dzimšanas dienas ballītes, taču, ja līdzās ir vēl kāds vecāks, kas ir ekstroverts, viss būs kārtībā.

Un tas nemaz nav slikti. Patiesībā, spēja atrasties fonā un vērot kopējo situāciju ir ļoti noderīga. Tas nozīmē, ka vecāks vairāk orientējas uz bērniem kopumā, nevis uz kādu konkrētu vai sevi.

Viņi ir pārsteidzoši mīļi

Lai gan pēc dabas introverts ir noslēgts, tas nenozīmē, ka viņš nav draudzīgs. Introverts var būt labsirdīgs, gādīgs un ieinteresēts cilvēkos. Tāpēc nākamreiz, kad pļāpājošu vecāku pūlī ieraudzīsi klusu mammu vai tēti, pastiep pretīm roku pirmā un sasveicinies.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.