9.6 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Uzzini, kāpēc biežāk būtu jāpalīdz cilvēkiem un kā to var darīt

 

Būt noderīgam citiem – tas ir vienkāršākais un optimālais lēmums. Tas jebkuru situāciju pārvērtīs par pozitīvu. Tāpēc, kad jūties apjukusi, satraukta vai neproduktīva, izdari kaut ko citu labā. Tā tu palīdzēsi ne tikai apkārtējiem, bet arī sev.

Dusmojoties un izgāžot dusmas uz citiem, tu nenesīsi nekādu labumu ne sev, ne apkārtējiem. Būt noderīgam ir daudz vienkāršāk, nekā šķiet. Ir daudz veidu, kā tu vari kādam palīdzēt. Piedāvājam veselus trīs:

Dalies ar zināšanām

Nodod tālāk to, ko pati zini. Mācīt nekad nav par vēlu. Vienmēr atradīsies kāds, kuram noderēs tavi padomi vai sadzīves triki.

Pie tam, tas ir noderīgi arī tev pašai. Lai dalītos ar zināšanām, tev vispirms ir precīzi jānoformulē savas domas un jātiek skaidrībā ar konkrēto tēmu.

Atrisini nelielu problēmu

Palīdzi kādam tikt galā ar grūtībām. Pat, ja tā nav liela problēma. Varbūt palīdzība ir vajadzīga taviem kolēģiem? Padomā, kādas viņiem ir grūtības. Ja tavas zināšanas un pieredze palīdzēs uzdevumu atrisināt daudz ātrāk, dari to. Negaidi atalgojumu vai palīdzību pretīm. Vienkārši nesavtīgi palīdzi citam cilvēkam.

Protams, ir grūti saņemties to darīt. Daži cilvēki, kad saņem palīdzību vienu reizi, gaida to atkārtoti. Taču labāk uzreiz noskaidro, kurš ir tāds cilvēks, un pārtrauc ar viņu kontaktēties.

Izdari kaut ko, pat, ja tas nav tavs pienākums

Vienmēr ir patīkami strādāt ar cilvēkiem, kuri var tikt galā ar jebkuru situāciju. Tikai ir svarīgi saglabāt līdzsvaru. Nebaidies pildīt uzdevumus, kas ir ārpus taviem pienākumiem, bet arī nekļūsti sīkumaina. Galvenais, neesi cilvēks, kurš atklāja problēmu, bet nemaz necentās to risināt, jo tas nav viņa darbs.

Viena lieta ir vienkārši izdarīt to, kas prasīts, bet cita – pielikt pūles, lai būtu noderīga.

Cilvēki, kur vēlas būt noderīgi, uzdod pareizos jautājumus, nevis tikai gaida atbildi. Viņi rada kaut ko vērtīgu citiem.

Tam nav nepieciešamas konkrētas prasmes. Ja tu nevari palīdzēt ar kaut ko īpašu, uztaisi kolēģim kafiju. Viņš noteikti priecāsies. Ja strādā birojā, sakārto savu darba vietu, aplaisti puķes vai pieliec pie sienas gleznu. Pat tādi mazi darbiņi vairo prieku un ir noderīgi citiem.

Padomā, ko tu vari darīt citu labā. Pat, ja tā ir neliela palīdzība un tev pietiek savu darbu. Tā tu vismaz varēsi mierīgi gulēt, zinot, ka diena nav bijusi veltīgi nodzīvota.

 

Raksta avots: portāls „Medium”.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.