2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā zināt, vai esi atkarīga no attiecībām?

 

Cilvēki var kļūt atkarīgi no daudz kā, piemēram, attiecībām un bieži vien tas iespaido viena ( vai abu) partneru psihisko veselību!

Atkarīgas attiecības izpaužas šādi – viens cilvēks atdod visu, kas viņam ir, bet otrs tikai ņem un turpina prasīt vairāk. Ir jāiemācās šādas attiecības laicīgi atpazīt!

Tu gaidi, kad partneris tevi darīs laimīgu. Ja tu visu laiku jūties nomākta, un priecājies tikai tad, kad partneris ir ar tevi, tu varētu būt atkarīga. Labākais, ko tu vari darīt, ir sākt meklēt pati savu laimi. Sāc ar draugiem un ģimeni, un tad jau arī hobijiem, kas tev sagādā prieku.

Tev sagādā grūtības attiecību izbeigšana. Tu zini, ka attiecības nav labas un tās nedara jūs laimīgus. Bet, neraugoties uz to, tu nespēj viņu atlaist. Tu labāk esi attiecībās un nelaimīga, nekā viena. Arī šajā gadījumā var palīdzēt draugi un ģimene, kas grūtajā period veltīs tev vairāk laika un uzmanības.

Tu domā, ka spēj mainīt partneri. Tu esi pārliecināta, ka viss būs labāk, ja partneris sevī mainīs dažas lietas. Pie tam, tu esi pārliecināta, ka tieši tu vari to mainīt. Jā, cilvēki var mainīties, bet tikai tad, ja paši vēlas.

Pēc vienu attiecību izbeigšanas tu uzreiz lec nākamajās. Tu vienkārši nespēj palikt viena. Kādam vienmēr ir jābūt tev blakus un tavā sirdī. Šo ir grūti mainīt, bet ir jācenšas. Cilvēkam ir jāprot pavadīt laiku vienatnē.

Tu nekad neatsaki. Citās dzīves jomās tu vari būt pārliecinoša un neatkarīga, bet attiecībās tu to neproti. Tu neproti pateikt “nē”. Noteikti tavas bailes no šķiršanās un būšanas vienatnē ir tās, kas liek tev klusēt.

Pat pēc attiecību beigām tu nespēj beigt par tām domāt. Kad attiecības beidzas, daudzi cilvēki pavada kādu noteiktu laiku vienatnē, lai pārdomātu, kas noticis un, kā dzīvot tālāk. Problēma rodas tad, ja tu nespēj beigt par tām domāt pat pēc gadiem.

Tava partnera laime tev ir svarīgāka par savējo. Ja tu visu savu dzīvi pakārto partnerim un visos gadījumos pārliecinies par to, ka tieši viņš ir laimīgs (pat, ja tev kaut kas nepatīk), tas var liecināt par atkarību no attiecībām. Neaplaupi sevi!

Ir grūti pamanīt atkarīgas attiecības, ja tu pati esi daļa no tām. Taču ik pa laikam vajag spēt paraudzīties uz savām attiecībām no malas, palūgt draugu un ģimenes locekļu viedokli. Tikai tad tu spēsi saprast, vai viss ir kārtībā un godīgi.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.