8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

12 gadus jauna meitenīte kļuva par līgavu. Šokējošs video

 

Mazliet sabijusies 12 gadus jauna meitenīte baltā kleitā ar plīvuri pozē kopā ar vīrieti, kurš izskatās pēc viņas vectēva. Viņš ir viņas līgavainis. Viņi jūras krastā taisa savu kāzu fotogrāfijas. Garamgājēji atskatās vienā laidā. Daži, neizturēdami, apstājās un vaino vīrieti visos pasaules grēkos, saucot viņu par “noziedznieku”. Līgavainis atcērt: “Nav tava darīšana, esmu saņēmis vecāku piekrišanu”.

Skatīties video

Video ir savācis miljoniem skatījumus un, protams, šokē. Tieši tā tas arī ir domāts: video uzņēma libānas nekomerciāla organizācija KAFA savas kampaņas pret jaunu sieviešu ekspluatāciju un vardarbību ietvaros. Dažos Libānas rajonos vecāks var piekrist meitas laulībām, kad viņai ir tikai 9 gadi. Bez vecāku piekrišanas meitenes var precēties 14 gadu vecumā. Bet tā nav tikai Libānas problēma. Lasi tālāk.

Visā pasaulē katra trešā meitene ar zemu vai vidēju ienākumu līmeni apprecas līdz 18 gadu vecumam.

Trešā daļa no šādām meitenēm uzsāk laulības dzīvi līdz 15 gadu vecumam.

Šīs meitenes visbiežāk cieš no vardarbības ģimenē un pamet mācības.

Galvenie jauno līgavu nāves iemesli ir dzemdības un pašnāvība.

Tieši tāpēc KAFA kampaņa ir veidota tik šokējošā veidā, lai cilvēki visā pasaulē pievērstu uzmanību esošajai situācijai. Jo vairāk cilvēku par to uzzinās, jo augstāka būs iedzīvotāju informētība un lojalitāte, lai ieviestu atbilstošu likumdošanu. Tas izbeigs bērnu laulības vairāk kā 100 pasaules valstīs.

avots: gigamir.net
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.