10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Pēc kā viņš ilgojas deviņos vakarā

 

virietins

Mēs to varētu nosaukt par raganu stundu: ap deviņiem vakarā ļoti daudzi vīrieši pēkšņi jūtas viegli aizkaitināmi. Eksperti norāda, ka vīrieša hormonus ietekmē viss, ko viņš darījis vakara sākumā. Ļauj mums paskaidrot: piemēram, dažkārt pēc darba vakarā vīrietis mēdz satikties ar draugiem un iemalkot pāris aliņus. Varbūt pēc tam viņš paķer salātiņus, kaut ko dzeramu un dodas uz mājām paēst vakariņas kopā ar tevi, bet vēl pēc tam uzēd kādu cepumu desertā.

“Viņa apēstais ēdiens pēc brīža pārvēršas cukurā – alkohols, ogļhidrāti un, protams, jebkurš deserts liek viņa jau tā svārstīgajam testosterona līmenim nokristies par 25 procentiem,” saka Daniels Eimens, Medicīnas doktors, grāmatas Change Your Brain, Change Your Body (Three Rivers Press, 2010.) autors. Un hormonālais kritums pazemina viņa garastāvokli pa lejupejošu spirāli. “Kāpēc deviņos vakarā? Ir nepieciešams laiks, lai alkohols un ēdiens sadalītos. Tātad, ja viņš ēd un dzer ap septiņiem vakarā, tad sajutīs garastāvokļa maiņu aptuveni divas stundas vēlāk,” skaidro Dr. Eimens.

Viņa absolūtā nepieciešamība

“Kad vīrieša testosterons krītas, šokējoši, bet, lai atslābinātos un justos labāk, viņš nemeklē seksu,” saka Dr. Eimens. Tavs saīgušais draugs patiesībā ilgojas pēc patiesas pieķeršanās, tomēr ne pēc pārāk lielas uzmanības vai saldiem tekstiem. “Vīriešiem nepieciešams miers, lai relaksētos un atjaunotu enerģiju,” saka Diāna Kiršnere, Filozofijas zinātņu doktore, attiecību terapeite un grāmatas Sealing the Deal (Center Street, 2011.) autore. Tātad – tev ir pāris izvēles variantu. Ja nevēlies paciest viņa garastāvokļa maiņas, vienkārši dodies uz citu istabu. Bet, ja biji plānojusi pavadīt laiku ar viņu un tev ir lielisks noskaņojums, šajā situācijā vislabāk nostrādās pavisam vienkāršs fizisks kontakts. Turklāt tas ir kas tāds, ko tev nebūs iebildumu darīt (Vai var neprātīgi mīlēt vīrieti, kurš ir pilnīgs īgņa?).

Maģiskais pieskāriens

Vienkārša galvas paijāšana vai masāža palīdzēs viņam atbrīvoties no īgnā noskaņojuma, norāda Jans Kerners, seksa terapeits un grāmatas Passionista: The Empowered Woman’s Guide to Pleasuring a Man (Harper, 2008.) autors. “Tas ir tik patīkami un ļoti relaksējoši, jo galvas ādā ir daudzi, daudzi nervu galiņi. Turklāt tas ir patiesas mīlestības pieskāriens, bez pārmērīga mātišķuma.”

Ir vairāki veidi, kā veikt lielisku galvas ādas masāžu, un tev vajadzēs nedaudz eksperimentēt, lai saprastu, kurš veids viņam patīk vislabāk. Viena no taktikām ir novietot pirkstus uz pieres matu līnijas un lēnām vilkt pirkstus kā ķemmi pakauša virzienā, pēc tam uz leju līdz kaklam. Līdz ko sasniedz kaklu, tā turpini no augšas ar otru roku, lai kustība būtu nepārtraukta. Kāda cita tehnika savukārt palīdzēs vairot enerģiju: ar abu roku pirkstu nagiem veic vieglas apļveida kustības viņa galvas virspusē. Masāžas terapeiti apgalvo, ka šī kustība “pamodina” nervu galiņus. Pēc tam virzies uz ausu pusi, ar pirkstu galiņiem maigi paberzē aiz ausīm un beigās ar plaukstām viegli uzspied ausīm.

Visbeidzot, ja tavs vīrietis pieder tipam, kas slikta garastāvokļa dēļ viegli iedzīvojas galvassāpēs, masāžu sāc no viņa deniņiem. Ar rādītāja un vidējiem pirkstiem nedaudz piespiežot, ar zigzaga kustībām virzies uz galvas vidu. Tad tādām pašām kustībām pamasē to pašu vietu galvas otrā pusē, tieši pie kakla, un atkārto atkal visu no sākuma. Un, kad viņš sāk justies labāk, tev ir visas tiesības pieprasīt to pašu sev.

 

 

AVOTS

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.