4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Dzīves gudrības, kuras būtu jāiemāca dēlam, pirms viņš pieaug

 

Vecākiem bērna dzīvē ir liela ietekme. Tieši viņi ir tie, kas veido tās pamatus ar savām materiālajām un garīgajām vērtībām. Atgādini savam dēlam, ka…

Tu vari (un vajag) tikt galā ar grūtībām – Dzīvē grūtību var būt daudz, un izaicinājums būs jāpieņem. Centīgi strādā, nebaidies lūgt palīdzību, kad tas ir nepieciešams un domā līdzi tam, ko dari.

Zini savu cenu – Nepiekrīti mazākam ne ikdienā, ne darbā, ne mīlestībā. Esi labākais un izvēlies labāko.

Ieklausies savā sirdī – It īpaši gadījumos, kad tev šķiet, ka tā saka kaut ko saprātīgāku, nekā apkārtējie cilvēki.

Nauda nenosaka tavas dzīves vērtību – Dzīve ir kaut kas vairāk par naudu. Laimīgākie dzīves brīži nebūs saistīti ar tiem papīrīšiem un monētām. Centīgi strādā un pelni labi, bet nevērtē sevi pēc maka biezuma.

„Nē” nozīmē „nē” – Kad lieta nonāk līdz randiņiem, atceries, ja sieviete saka „nē”, tas nozīmē „nē”.

Raudāt ir normāli – Tava sirds nav no akmens. Tu esi labs un taisnīgs cilvēks. Dažkārt tas, pēc kā tu dzīvē tieksies, neīstenosies. Ik pa laikam nāksies zaudēt. Ja tev šķiet, ka asaras atvieglos situāciju, ļaujies tām.

Rūpējies par savu veselību – Obligāti apmeklē ārstus, ēd dārzeņus un augļus, izgulies un sporto.

Atceries par savu ģimeni – Ģimene vienmēr būs līdzās: priecāsies ar tevi, kad tu būsi laimīgs un atbalstīs grūtos brīžos. Neattālinies no tā.

Tu neesi labāks par pārējiem – Tu esi brīnišķīgs, bet tu neesi labāks par tiem, kas vada autobusu, remontē tavus apavus vai uzkopj tavu mājokli. Atceries, tev ir jāciena citus cilvēkus un viņu darbu.

Norobežo sevi no liekiem pārdzīvojumiem – Sāpes un drāma sekos tev visas dzīves garumā. Izvairies no cilvēkiem un notikumiem, kuri neienes tavā dzīvē neko, izņemot pārdzīvojumus, intrigas, vilšanos un haosu. Dzīve ir pārāk īsa, lai viņu tam visam tērētu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.