5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Kāpēc kopīgs miegs ar mīļoto cilvēku ir tik labs?

 

Ar mīļoto cilvēku mums gribas darīt gandrīz visu: doties pastaigās, dzert kafiju, gatavot brokastis, pusdienas, vakariņas, skatīties seriālus un vēl daudz ko citu. Kad attiecības no „rozā briļļu” perioda pāriet nopietnākā fāzē, piemēram, kopīgu kopdzīvi, daudz kas, ko darījām pirms tam, kļūst par ieradum. Gatavot kopā vakariņas vai uzkopt mājokli – tas vairs nešķiet nekas īpašs. Tāpat kā tas, ka mēs guļam vienā gultā. Tomēr ne tik daudzi cilvēki nojauš, ka tik statiska un automātiska darbība, kā kopīgs miegs, neatpaliek no apskāvieniem un skūpstiem.

Pēc tā, kā partneris uzvedas miegā, var daudz ko saprast: atrodas viņš stresa vai depresijas stāvoklī, vai ir viņam kādas saslimšanas, vai arī viņš ir patiesi laimīgs, raksta portāls „Flytothesky”.

Pastāv teorija par to, ka ikviens apskāviena tips parāda patiesās attiecības starp partneriem. „Miegā taču arī var apskauties,” – teiksi tu. Protams! Ja cilvēks cenšas kaut kādā veidā miega laikā tevi apskaut, tas nozīmē, ka viņš tiecas tevi pasargāt un paslēpt aiz sevis. Tev aizsardzība nav nepieciešama? Tas nekas. Tava partnera mērķis var būt arī lielāks – vēlme just tevi blakus un mīlēt pat miegā.

Kad cilvēks miegā daudz kustas, viņa ķermenis „ražo” lielu daudzumu hormonu, kuri atbild par stresa līmeni, garastāvokli un pat komforta sajūtu

Tagad parunāsim par to, kā kopīgs miegs ietekmē veselību. Viss ir ļoti vienkārši: tas veido apmierinātības un laimes efektu. Kad tu guli līdzās mīļotajam cilvēkam, tavs rīts var kļūt daudz labāks. Pat, ja tas ir pirmdienas rīts. Viss tāpēc, ka pat miega laikā mēs esam spējīgi izjust pozitīvas emocijas, kas saistītas ar mīļoto cilvēku. Miegā mēs varam sajust cilvēka ādas maigumu, tikai viņam piemītošo ādas aromātu un vienkārši komforta sajūtu.

Tādējādi, gūstot tik daudz pozitīvo emociju vienkārši guļot blakus tuvam cilvēkam, mēs varam pasargāt sevi no dažādām slimībām, kas saistītas ar komforta un pozitīvo emociju trūkumu organismā. Tas darbojas arī fiziskā līmenī. Kad cilvēks miegā daudz kustas, viņa ķermenis „ražo” lielu daudzumu hormonu, kuri atbild par stresa līmeni, garastāvokli un pat komforta sajūtu. Kad mums līdzās ir partneris, hormonu rodas daudz, līdz ar to arī stresa ir mazāk, patīkamo sajūtu vairāk, miegs labāks un veselīgāks. Un mēs jau zinām, kā mēs jūtamies pēc slikti gulētas nakts.

Kad vīrietis guļ līdzās sievietei, viņā izdalās hormons, kurš ne tikai mazina nogurumu un aizkaitinājumu, bet arī stimulē maiguma un rūpju sajūtu attiecībā pret partneri. Kopīgs miegs ne tikai satuvina, bet arī uzlabo omu (pat vairāk, nekā seriālu skatīšanās). Tāpēc arī strīdu laikā ir svarīgi doties gulēt kopā. Tā jūs varēsiet mazināt spriedzi, saspringumu un padarīt salīgšanu mazāk sāpīgu un vairāk patīkamu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.