6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Zemapziņas spēks

 

Pavisam nesen manās rokās nonāca Džozefa Mērfija darbs “Tavs Zemapziņas Spēks”. Teikšu godīgi esmu mazliet ķerta uz šīm grāmatām, kas sola iemācīt labāk dzīvot, gūt panākumus utt. Tomēr šī grāmata interesantā kārtā neizraisīja nekādu interesi, pirmajā mirklī.

Tagad esmu “starā”! Liels prieks par šī darba interesantajām atziņām par to kā veidot savu dzīvi, lai pati justos laimīga un gandarīta. Būtiskākā gudrība šajā darbā ir izprast savu zemapziņas spēku un ar tā palīdzību sasniegt sev izvirzītos mērķus. Pavisam vienkāršs piemērs, (pieļauju, ka katra no mums ko līdzīgu ir pieredzējusi) vakarā pirms gulētiešanas, kad nākamajā rītā paredzēts kas īpaši svarīgs un pilnīgi noteikti negrīkst aizgulēties, esam tachu prātojušas “Galvenais neaizgulēties, galvenais pamosties laikus, puseptiņos!” Un no rīta secinām, ka esam pamodušās pirms modinātāja! Ir tacu kādu reizi tā gadījies? Izrādās par to ir gādājusi zemapziņa. Galvenā būtība ir tā, ka savā zemapziņā ir “jāiedēsta” kāds konkrēts mērķis, apņemšanās. Piemēram, es tagad mācos auto kursos un cenšos pieņemt to, ka būšu varen’ meistarīga autobraucēja. 🙂 Tomēr tas nav tik vienkrāši pārliecināt sevi “līdz kaulam” par sev vēlamo patiesību. Tāpat arī ļoti svarīgi koncentrēties “Lai arī kādu domu jūs savai zemapziņai iedvestu, tā darīs visu, lai to realizētu. Tāpēc mums jābūt ļoti uzmanīgiem un jākoncetrējas uz labāk un konstruktīvām domām.” Grāmatā minēts arī tas, ka vislabākais laiks, kad ietekmēt savu zemapziņu ir pirms aizmigšanas.

Teikšu atklāti, no šīs grāmatas gūtās atziņas palīdzēja man pieņemt vairākus nopietnus lēmumus un mainīt savu dzīvi, paskatīties uz visu mazliet citu skatienu. Kā arī lielu apņemšanos un apziņu, ka viss patiešām ir manās rokās un ja vien gribēšu un centīšos viss notiks! Kā kāda mana kursabiedrene raksta “Nav neiespējamu lietu. Ir tikai nepareiza pieeja.”

Iesaku šo grāmatu izlasīt visām dāmām un kungiem, kas kaut kādā veidā netiek ar sevi galā, šaubās ko darīt tālāk, vēlās mainīt kaut ko.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.