5.5 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Vīrieša psiholoģija (4): fantāzijas!

 

Visiem cilvēkiem ir divejādas dzīves. Dzīve “priekš cilvēkiem” un dzīve sev. Ir tādi brīži, kad neviens mūs, vīriešus, netraucē. Kaut kādas 10 minūtes dienā, reizēm arī dažas stundas. Kaut kad pirms aizmikšanas, citiem- kaut kad agrā rītā pēc pamošanās. Citiem- braucot ar tramvaju, citiem- sēžot jūras krastā. Raisās fantāzijas.

Fantāzijas ir netveramas… kā mūsu sapņi, tās apmēram arī sapņu laikā iešaujas prātā. Un tad paturam tās prātā vienu dienu, otro dienu, pirmo gadu, otro gadu. Jaunas fant āzijas klājas pāri senākām, savijas kopā kādā spirālē. BET, nekad neizgaist no domu tumšajiem kambariem. Fantāzijas- kas prasās pēc realizācijas.

T.s. realizācija- ne katram dota. Vīrieši visāda veida attiecībās grib lūkoties pēc “paraug-cilvēkiem”. Parāk biezi domāts tiek: “a kā tad tas viss izskatīsies no malas”? Ui, un ja vēl Vīrietis ir kādā sabiedrības plauktiņā ielicies, uz augsta pakāpiena. Fantāzijas tā arī paliek iekšpus galvas sienām.

Ir Vīrieši, kas māk savaldīties un nekādīgi neizrādīt, kas notiek domu spontānākajos gaiteņos. Neliela daļa, nevarēdami nekur likties – dodas pa kreisi. Vai nu pie pērkamajām, vai arī sameklē mīļāko. Kurai “nav kompleksi”. Jo nereti Vīrietim ir jāizvēlas- vai nu neilgā laikā saslimt ar neirozi, vai atlaist tvaiku teritorijā, kur neviens netraucē (šajā gadījumā sieva ar bērniem). Samērā reti gan gadās, ka fantāziju trauksme tiek likvidēta pašu mājās. Tā jau tad ir sapņu ģirmene.

Kas ir fantāzijas? Tās ir vīzijas, kas iepotētas zemapziņā. Zemapziņa ir tāds sarežģīts “mehānisms”, kas vienlaikus ir noslēgts no mūsu reālās pasaules, taču vienlaikus tajā dzimst dziņas – bez kurām nevarm iztikt it nevienu brīdi. Fantāzijām ir sava loma visā kopējā Vīrieša (ja kas, arī Sievietes) dzīvē.

Fantāziju “repertuārs”? Te nu sākas tas interesantākais. Izrādās: arī te dzīvojam stereotipos. Ir iegājies, ka Vīrietim- “tik izģērbt un…”. Taču, ja kāda nezināma censoņu grupa izanalizētu visu Vīriešu apslēpto domu pasauli- tad uzskaitījums vien aizņemtu vismaz vienu biezu grāmatas sējumu. Aptuvens ieskats “fantāziju sadalījumā” samanāms, ja ar redzīgu aci pasērfosim “tīmeklī” un redzēsim attiecīgo noviržu “piedavājumu”.

Fantāzijas ir arīdzan līdzeklis – lai Sieviete piesaistītu savu Vīrieti. Gudras sievietes šīs konkrētās Vīriešu fantāzijas veidos kā “striķi” piesaistei pie sevis. Drusku spēlējoties ar tām. Gudra Sieviete arīdzan zinās Sava Vīrieša “slēptās” domas. Fantāzijas var gan saliedēt ģimeni, gan to izjaukt. Kā? Par to tad nākamajā reizē:)

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.