5.3 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Peldēsim pa jaunam (nedēļas intervija ar Mairu 3.3.17.)

 

Laiks pagrozījies uz pavasara pusi – un domas aizvien vairāk atgriežas pie ūdens priekiem, kas sekos jau pavisam drīz. Vispār jau tie nekad Mairai, starptautiskā šova “Lietus sandales” patronesei, nav beigušies. Jauna intervija ir klāt…

/rakstīts īpaši cosmo.lv dienasgrāmatai/

– Peldēšana…

Maira: Tas ir pilnīgs ūdens prieks. Pirmās asociācijas rodas caur vīzijām: karsta diena, jūras mala, viļņi skalojas un rada jautru šalkoņu. Daudziem cilvēkiem šis ir galvenais vasaras prieks.

– Prieks, kas nedaudz ir jau pierasts…

Maira: “Nedaudz” – tas ir maigi teikts. Es runāju par to, ka pierastie peldtērpi – t.s. “bikini” – ir nemainīgi jau gadus septiņdesmit. Ļoti, ļoti konservatīvs apģērba gabals, kas piederās vien sievietēm ar modeles augumu. Tiem, kuriem šis augums atšķiras no “90-60-90” aprisēm, bikini atklāj to – ar ko neviena sevis cienoša dāma nelielītos.

– Bet uz citiem peldtērpu modeļiem tā pasaule nevirzas…

Maira: Atkal “pa lielam” jāizsakās – bikini ražošanai ir lieli lobiji. Tie ir – VĪRIEŠI dažādas iestādēs. Un vispār modes industrijas priekšgalā ir “stiprais dzimums”, kas, starp citu, komandē visas lietas arī sieviešu modes fronte. Un vīrieši savā vairumā pretējā dzimuma pārstāves grib redzēt … plikas. Kā savādāk!? Un visādas pludmales ir tā vieta, kur vīriešim ir iespēja GANDRĪZ pamielot acis vēl pieklājības robežās pie GANDRĪZ kailiem sieviešu ķermeņiem. Oficiāli laikam tikai pludmales ir tās vietas (neskaitot dažus modes šovus), kur šādus skatus var redzēt. Pirms interneta laikos (un arī šodien…) daži arī sēž krūmos un ar binokļa palīdzību lūr…

– Tomēr kādas pārmaiņas šajā modē “vējojas pie jūras horizonta”!?

Maira: Kādreiz bija ļoti skaisti peldkostīmi, pirms 50tajos kāds apsviedīgs vīrietis, piepalīdzot skandalozai dažai aktrisei, caur “bikini” nopelnīja miljonus. Un jau teju gadsimta garumā iegrozīja pelkostīmu modes vējojumu. Divas paaudzes nu ir uzaugušas pie šās modes. Nav brīnums, ka cilvēkiem tomēr kaut kas sāk “piegriezties”. Parastā vēsture (piem. šajā saitē attēlotā: http://www.fashion-era.com/early_swimwear.htm ) “saka” – viss samazinās. Šodien jāsaka, nu vairs nav .. kur dēties. Palēnam, bet peldkostīmu mode ir beidzot dodas uz “palielināšanos”. Parādās peldsvārciņi un peldkleitas. Tagad esam pazīstami ar “modest swimwear”. Tomēr tas process notiek lēni, un tā tas būs – ja tikai gaidīsim.

– Nav ko gaidīt, vēsture atkal ir jāpagriež uz citu pusi…

Maira: Pavisam precīzi. Jau rīkojos.

– Un…

Maira: Man ir savs pelkostīmu “dress kods”. Un tas NAV BIKINI.

– Kas tas ir?

Maira: Kleita ar garumu pāri celīšiem, kaprona zeķes un sandales uz papēdīšiem ne zemākiem par 7cm.

– Un tas viss kļūst slapjš un nelietojams, brrr?

Maira: Kā to visu pasniedzam. Peldos, kā teātrī. Daru visu savādāk. Un daru kā – izredzētajām veltīt. Izredzētās nestraucās par sīkām utilitārām lietām.

– Saruna nav pabeigta, peldsezona vēl tikai tuvojas. Drīz turpināsim…

Uzjautāja šova producents Komandors

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.