3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

Noderīga informācija pirms nodarbību sākšanas

 

Lai veiksmīgāk realizētu plānu, ceļš uz mērķi jāsadala vairākos posmos, katrā nosakot mazāku mērķi.

Piemēram:

* īslaicīgais mērķis – gribu pieradināt sevi pie regulārām fiziskām nodarbībām, iekļaujot tajās aerobos un spēka vingrojumus;

* starpposma mērķis – gribu samazināt sava vidukļa apmērus par trim četriem centimetriem;

* ilglaicīgais mērķis – gribu attīstīt kvalitatīvu muskuļu masu un iegūt skaistu muskuļu reljefu.

Tāpat kā izvirzot īslaicīgo, starpposma un ilglaicīgo mērķi, jānosaka mērķis katrai dienai, katrai nodarbībai.

Lai veiksmīgi realizētu savus plānus, nodrošinieties ar draugu atbalstu. Tas būs vajadzīgs, lai nepagurtu un nepadotos. Daudzreiz grūtāk būs no rīta celties un skriet krosu, ja jūsu centienus neatbalstīs. Vai arī pārmetīs, ka par daudz laika veltīts aerobikas nodarbībām, aizmirstot par saviem mājas darbiem. Lai viss noritētu mazāk sāpīgi, pieradiniet tuviniekus pie savām vēlmēm vingrot. Vai vēl labāk – iesaistiet arī viņus. Prakse pierāda, ka, vingrojot kompānijā vai divatā ar draugu, nodarbību laiks kļūst divreiz ilgāks. Ne jau tāpēc, ka atrodat laiku parunāt, bet tāpēc, ka ir lielāks stimuls strādāt.

Atbalstiet un stimulējiet sevi. Ne katrā nodarbībā varēsiet strādāt ar pilnu atdevi. Ir dažādi no cilvēka neatkarīgi apstākļi, kas var traucēt. Tāpēc plānojiet pauzes. Pēc mēnešiem ilga darba vingrošanas zālē ļaujieties nelielai atpūtai. Taču tā nedrīkst izvērsties par nebeidzamu atpūtu. Tai jābūt pāris dienu, lai pēc tās var atkal ar jauniem spēkiem mesties darbā. Ja atpūtas nebūs, organisms protestēs, un sekas būs nepatīkamas. Sekos piespiedu atpūšanās un, visticamāk, ka būs "jālāpa" savas traumas.

Dažādojiet treniņus. Muskuļi un organisms, tāpat kā cilvēks pats, ar laiku aprod ar slodzi, kurā strādā. Veiksmīgākai attīstībai tas neko nedod. Šāda veida pieradums vairs neveicina muskuļu masas attīstību vai zemādas tauku kārtas efektīvāku degšanu.

Noteiktā laika sprīdī mainiet vingrojumus, to secību. Centieties iekļaut savā nodarbību plānā visdažādākās aerobikas zālē piedāvātās nodarbības. Neieslīgstiet rutīnā.

Atcerieties, ka visu veiksmīgu treniņu pamatā būs vēlēšanās sasniegt savu mērķi.

42750221h254215_548

R. Upmanis "Vingro ar prieku"

Apgāds "Jumava", izdevums latviešu valodā, 2005

Ralfs Upmanis, teksts, 2005  

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsNoskaņošanās nodarbībai
Nākamais rakstsLielā dzīve