8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Vienkārši padomi kā zaudēt svaru

 

Mēs jau visas zinām, ka drastiskas diētas bieži sagādā īstas mocības un dažreiz pat nenes gaidītos rezultātus. Taču kilogramu zaudēšanai nevajadzētu kļūt par mocībām! Ievies savā ikdienā vismaz trīs no šiem paradumiem – tie ir vienkārši un iedarbīgi. Pēc laika tu pamanīsi, ka izskaties arvien labāk un labāk!

 

Našķojies gudri. Uztura speciālisti zina, ka labāk ir apmierināt savu kāri pēc gardumiem uzreiz, nevis ignorēt savas vēlmes un riskēt pieēsties daudz vairāk kādu laiku vēlāk. Labākā izvēle ir proteīniem bagāti našķi, piemēram, siera vai augļa gabaliņš, kas apmierinās tavu kāri pēc gardumiem.

Izslēdz savu TV. Ja tu ēd, paralēli skatoties televizoru, pastāv risks uzņemt par 40 kalorijām vairāk kā parasti. Arī lasīšana, braukšana pie mašīnas stūres vai citas tavu uzmanību piesaistošas nodarbes ēšanas laikā var izraisīt pārēšanās risku. Tā vietā vienmēr savas pusdienas notiesā pie virtuves galda, pat ja tas tev jādara vienatnē.

Katru dienu uzkāp uz svariem. Ja tavs svars augs lielāks vairākas dienas pēc kārtas, tu zināsi, ka ir sasniegta robeža, kad jāpadomā – cik bieži našķēties un vai nevajadzētu sportot mazliet biežāk.

Ēd kārtīgas brokastis. Maltīte no rīta, kas sastāvēs no ogļhidrātiem un proteīniem, cukura līmeni asinīs uzturēs stabilu, tu jutīsies paēdusi ilgāk un pusdienās nepārēdīsies.

Novērs savu uzmanību. Nākamreiz, kad tev tik neizturami sakārosies kāds konkrēts ēdiens, piemēram, trekns saldējums, pazvani savai draudzenei un pajautā, kā viņai šodien klājas. Tā tu novērsīsi savas domas no našķa. Pētījums rāda, ka neizturamā vēlme ilgst tikai apmēram piecas minūtes, tāpēc pēc telefonsarunas beigām tu varēsi savākties un iztikt bez garduma.

Ierobežo savu alkohola patērēšanas daudzumu. Viens nevainīga izskata Cosmopolitan kokteilis var tev bonusā piešķirt vairākus simtus kaloriju un tavu apetīti nemazinās ne mazākajā mērā. Palutini sevi ar kokteiļiem tikai brīvdienās un tā vietā atsakies no kāda salduma.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.