1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Uzturi slaidu formu, ēdot pareizi!

 

Lai uzlabotu savu pašsajūtu, protams, ir jāpievērš uzmanība ēšanas paradumiem. Tomēr tev nav jāatsakās no ikdienas maltītes, ja vēlies kļūt slaidāka. Ir tikai jāpievērš uzmanība tam, ko tu ēd. Izlasi 6 ieteikumus, kas tev palīdzēs iegūt slaidāku formu un kļūt veselīgākai.

Priekšstats, ka, izvairoties no brokastīm, iespējams ātrāk zaudēt svaru, ir kļūdains. Brokastis ir vissvarīgākā dienas maltīte. Atsakoties no tām, tu zaudēsi enerģiju ne tikai rīta cēlienam, bet arī visai dienai. Brokastu ēdienkartē iekļauj graudaugu pārslas. Tās dos nepieciešamo enerģiju un uzlabos tavas koncentrēšanās spējas.

Lai uzlabotu vielmaiņu, tev nepieciešamas essential taukskābes. Laba izvēle ir zivis. Iekļauj savā ēdienkartē lasi, skumbriju, svaigu tunci, foreles, sardīnes vai siļķes. Pagatavo tās kopā ar zaļo lapu salātiem un klāt pievieno avokado un sēklas!

Ikdienas maltītē izvēlies liesu, bet ar olbaltumvielām piesātinātu ēdienu. Piemēram, vistu, tītaru, zivi, lēcas vai pākšaugus. Šie produkti nodrošinās ne tikai sāta sajūtu, bet arī uzlabos tavu pašsajūtu.

Dienā atvēli laiku vismaz trīs ēdienreizēm. Ēdot bieži, bet mazākas porcijas, tu izvairīsies no pārēšanās. Pievērs uzmanību, lai tavā ikdienas maltītē būtu ogļhidrāti, olbaltumvielas un tauki. Apvienojot šīs grupas, tu nodrošināsi nepieciešamo cukura līmeni, kas palīdzēs mazināt apetīti.

Lai saglabātu cukura līmeni asinīs, izvēlies maltīti ar kompleksajiem ogļhidrātiem. Piemēram, brūnos rīsus, pilngraudu makaronus, auzas, pilngraudu maizi, pupas, lēcas, kā arī dažādus augļus un dārzeņus. Tā tu ilgāk jutīsies paēdusi un tev mazināsies vēlme pēc uzkodām.

Uzmanies no rafinētajiem ogļhidrātiem! Šie, mūsu ķermeņa formām tik ļoti nevēlamie ogļhidrāti sastopami baltajos rīsos un makaronos, baltmaizē, cukurotajos dzērienos, kūkās un cepumos. Vienīgais, ko iegūsi tos ēdot, būs liekais svars.

Esi skaista, slaida un veselīga!

Teksts: Madara Ozoliņa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.