2.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Samanta Tīna un Agnese Rakovska skrien sprintiņu – kura ātrāk

 

3. septembrī dziedātājas Samanta Tīna un Agnese Rakovska ar savām komandām – privātajām adidas trenerēm – jau otro reizi tikās klātienē, lai mērotos spēkiem skriešanas disciplīnās. Šīs nedēļas pārbaudījums bija 100 metru sprinta distance.

 

Tieši pirms nedēļas, 26. augustā abas talantīgās Latvijas skatuves mākslinieces Samanta un Agnese tikās, lai testētu savu fizisko sagatavotību. Agnese pārspēja Samantu, skrienot garo distanci, tā sauktajā “Kūpera testā” – Samanta 12 minūtēs noskrēja 2180 metrus, bet Agnese aizskrēja par pāris simts metriem tālāk, tādejādi nosacīti izvirzoties vadībā.

Nedēļas garumā abas dziedātājas trenējās pie adidas trenerēm – Samanta pie Zandas Zariņas Rešetinas, bet Agnese – pie Santas Smildziņas. Meitenēm tika sastādīts aktīvs treniņu plāns, ko viņas arī godam pildījušas, lai sagatavotos nākamajam cīņas posmam – 100 metru sprinta distancei.

Agnese Rakovska izrādījās ātrāka ne tikai garajā distancē, bet arī sprintā, 100 metrus otrajā mēģinājumā noskrienot 14 sekundēs, lai gan pirmais īstais starts bija 16 sekundes. Samanta Tīna sprintiņu noskrēja nedaudz virs 15 sekundēm. Abas adidas treneres par savām audzēknēm iztaicās atzinīgi – rezultāti ir pietiekami labi, ja ņem vērā, ka mūziķes ir ļoti aizņemtas un īsos gabalus nopietni nav skrējušas gandrīz kopš vidusskolas laikiem. “100 metru distance ir sarežģīta, prasa ātru reakciju un koncentrēšanos, kā arī simtprocentīgu atdevi īsā laika posmā, ko var panākt tikai un vienīgi ilgtermiņā, pacietīgi trenējoties,” tā Zanda Zariņa.

Samanta Tīna gan skolas laikā trenējās vieglatlētikā. Pirms septiņiem gadiem viņa esot 100 metru distanci skrējusi 13-14 sekundēs. “Veicot pārbaudījumus, mani nedaudz pārņēma rūgtuma sajūta, ka pēdējā laikā lielākā daļa enerģijas tikusi veltīta dziedāšanai un skatuvei, bet ticu, ka, kārtīgāk paskrienot, pietiekmi īsā laika posmā no sava šī brīža labākā rezultāta varētu noņemt vēl kādu sekundi vai pat vairāk,” atzina Samanta.

Abas meitenes uzsvēra, ka fiziskās aktivitātes rīta pusē un svaigā gaisā ir lielisks enerģijas lādiņš visai dienai. “Foršs stadions, lietus iet ar līkumu un ar jaunajiem apaviem mēs lidojam. Bet tiešām lidojam – paskat, cik mums abām ar Samantu labi rezultāti – komandām jābrauc uz Rio,” sajūsmu neslēpj Agnese

Nākamā sacensība starp mūziķēm paredzēta jau pēc nedēļas – 9. septembrī, bet līdz tam jāpievēršas ikdienas treniņiem, ko jaunajai nedēļai sagatavojušas adidas treneres. Samanta ar smaidu: “Neskatoties uz to, ka ir sākusies skola un ļoti aktīvā koncertsezona, laikam tomēr būs jāskrien un jālec.”

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.