14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Mēneša sacensība! Samanta Tīna un Agnese Rakovska skrien 5 kilometrus

 

Pirms mēneša talantīgās mūziķes Samanta Tīna un Agnese Rakovska apņēmās nodoties sportiskam izaicinājumam – skriet dažādas distances un mēroties spēkiem vingrinājumos. Šodien, 17. septembrī abas skatuves mākslinieces stājās pretī pēdējajam un grūtākajam uzdevumam – 5km skriešanas distancei.  

Gan Samanta, gan Agnese pildīja intensīvu treniņu programmu pie adidas trenerēm – Samanta pie Zandas Zariņas Rešetinas un Agnese pie Santas Smildziņas. Pirmajā nedēļā mūziķes skrēja 12 minūtes, otrajā nedēļā – sprintu, trešajā nedēļā – pildīja spēka un izturības vingrinājumus un šodien tikās, lai kopīgi noskrietu 5 km distanci.  

Distance tika pieveikta rīta agrumā Mežaparkā, abām adidas trenerēm atbalstot mūziķes. Tomēr lielākais atbalsts distancē bija viena otrai – visi 5 km tika pavadīti plecu pie pleca, beigās kopīgi finišējot ar vienādiem laika rādītājiem. Pēc finiša gan Samanta, gan Agnese atzina, ka svarīgākais šajā skrējienā bija kopīgs entuziasms par sportu un laiks, ko var pavadīt lieliskā kompānijā. To abas mūziķes arī iesaka ikvienam – sportot kopā ar domubiedriem, jo tas dod daudz lielāku gandarījumu.  

“Nu, nebija viegli, patiešām nebija, bet tas ir izdarīts un jūtos tā, ka varētu skriet vēl. It īpaši vieglajos adidas apavos! Prieks, ka ar Samantu tā kopīgi noskrējām, bija ļoti jautrs mēnesis. Tagad saprotu, cik maz gan laika, gan piespiešanās patiesībā nepieciešams, sportošu arī turpmāk,” pēc skrējiena Agnese ir entuziasma pilna. Samanta viņai piekrīt: “Man prieks, ka saņēmāmies un noskrējām! Garie gabali man nav patikuši jau no skolas laikiem. Lai gan trenējos vieglatlētika, vienmēr meklēju iemeslus, kā rudenī izvairīties no krosiem. Šodien bija izaicinoši, bet patīkami!”  

Sacensībā, kuras gaitā gan Samanta, gan Agnese sacentās dažādās skriešanas sporta disciplīnās, uzvarētājas ir abas. Tam piekrīt arī mūziķu treneres, uzsverot, ka pat ar tādu ikdienas slodzi, kāda ir mūziķiem, ir iepsējams atrast laiku un spēkus arvien jauniem izaicinājumiem. Trenere Zanda Zariņa iesaka: “Ikvienai skriet gribētājai vajadzētu pamainīt distances no garākām līdz sprintam un atkal garākām. Nevajadzētu arī aizmirst par vingrinājumiem, kas noteikti palīdzēs sasniegt labākus rezultātus.”

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.