1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Sabiedrībā izplatīti mīti par apaļīgām sievietēm – cik tajos ir taisnības?

 

Tiek uzskatīts, ka vērtēt cilvēku pēc ārienes ir muļķīgi un necienīgi, taču tāpat atradīsies cilvēki, kuri šos noteikumus neievēro. Ja tev ir “liekais” svara, tu pat nepaspēsi muti atvērt, kā jau būsi nosvērta, nomērīta un apbērta ar diagnozēm: slinka, vīriešiem nepievilcīga un neveselīga.

Pastāv četri populāri mīti, uz kuriem balstās lielākā daļa diskriminējošu frāžu par apaļīgām sievietēm. Portāls “Cosmopolitan” noskaidroja, ka ne vienmēr taisnība ir tas, ko tu redzi.

“Apaļīgas sievietes daudz ēd”

Tiek uzskatīts, ka apaļīgi cilvēki ēd daudz vai pat ļoti daudz. Un visticamāk neveselīgu ēdienu – treknu un saldu. Ja tu ieraugi slaidu sievieti ātrās ēdināšanas iestādē, tu visticamāk nodomāsi, ka viņa vienkārši ir ienākusi iekost, jo steigā nebija citu variantu. Kad tur ēd apaļīga sieviete, lielākā daļa cilvēku nospriedīs, ka viņa tur ēd pastāvīgi.

Patiesībā, tu neko nevari zināt par to, kāds uzturs ir cilvēkam, ja tu nedzīvo ar viņu kopā. Pavisam slaida sieviete var katru dienu trekniem kartupeļiem pa virsu uzdzert gāzētu dzērienu, bet apaļīga sieviete var pārtikt tikai no dārzeņiem un vārītas vistas.

Pieņem vienu faktu: Tikai paskatoties uz cilvēku, nevar zināt, cik un ko viņš ēd. Piedēvēt rīmas statusu cilvēkam var tikai tad, ja tu redzi viņa uztura plānu, nevis vienu picas šķēli viņa rokā.

“Apaļīgas sievietes maz kustas”

Kad runa ir par sievieti, kura sver 80 kilogramu un vairāk, gandrīz visi cilvēki uzskata, ka lielāko dienas daļu viņa pavada uz dīvāna, skatoties seriālus un ēdot konfektes. Patiesībā, šajā gadījumā situācija ir līdzīga kā ar uzturu: var gadīties, ka slaidās ir tās, kas sēž mājās, bet apaļīgās skrien maratonus, apmeklē zumbas nodarbības un nodarbojas ar tenisu.

Cilvēks nav jāvērtē pēc viņa ārienes. Tā kā, kad tev kārtējo reizi gribēsies kādai dāmai ieteikt vairāk kustēties, precizē, vai viņa to jau nedara sešas reizes nedēļā.

“Apaļīgi cilvēki neko nezina par veselīgu uzturu”

Patiesībā, viņi zina ļoti daudz. Daudzi cilvēki (it īpaši sievietes) ir izmēģinājušas vairāk diētu, nekā tu spēj iedomāties. Tai skaitā arī tādas, kuras uzrauga speciālisti. Viņi zina par taukiem, ogļhidrātiem un olbaltumvielām, vielmaiņu un kuņģa darbību. Viņi ir lasījuši grāmatas un atrodamo informāciju internet vidē. Viņi var pagatavot no kāposta lapas, burkāna un olas vairākus, dažādus ēdienus.

Atkal – neizdari secinājumus par cilvēka zināšanām, kamēr viņam par tām nepajautā.

“Apaļīgi cilvēki pārēdas, bet tāpat nav spējīgi atteikties no kārdinājuma”

Vai tā notiek tikai ar apaļīgiem cilvēkiem? Cik no mums grib apēst vēl vienu konfekti, kad piecas jau apēstas? Apēst visu čipsu paku, lai trešdaļa nav jāatstāj? Apēst vēl vienu kūkas gabaliņu, jo ir stress, un šķiet, ka tas labi to remdē? Šo punktu ir diezgan muļķīgi attiecināt tikai uz apaļīgiem cilvēkiem.

Mēs runājam par visiem šiem mītiem tādēļ, lai cilvēki pārstātu vērtēt citus pēc ārienes. Protams, tas nenotiks uzreiz. Pārāk ilgi mums ir stāstīts, ka apaļīgums ir saistīts ar slinkumu un motivācijas trūkumu, tāpēc diez vai mēs uzreiz par katru apaļīgo sievieti domāsim, ka viņa katru dienu pavada laiku sporta zālē. Taču, kā saka, pirmā doma – tas ir tas, kā tevi iemāca domāt, bet otrā – tu pati. Un, ja pirmo mēs nevaram kontrolēt, tad otro kontrolēt ir pavisam reāli.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.