6 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kā noskaidrot, ka jūsu prombūtnes laikā, kāds ir bijis mājoklī!

 

Iedomājieties, ka vairāki cilvēki dala vienu dzīvokli. Katram ir sava istaba. Kāds no iemītniekiem ir lūdzis, lai citi neiet viņa istabā, taču viņš nav īsti pārliecināts, ka lūgums tiek pildīts. Ne visiem patīk, ka viņu istabā vai mājoklī kāds rosās bez viņu ziņas. Diemžēl ne vienmēr izdodas vaininieku noķert aiz rokas. Tomēr ir daži vienkārši veidi, kā uzzināt atbildi uz jautājumu: “Vai te kāds ir bijis, kamēr nebiju mājās!?”

Kā to izdarīt? Pavisam vienkārši.

1. Durvju priekšā novelciet dzijas gabaliņu! Piestipriniet to durvju apakšā! Ja kāds ienāks telpā, dzija saplīsīs un nokritīs uz grīdas. Galvenais pašam nesaraut dziju brīdī, kad pametat savu mājokli. Šī vienkāršā metode strādās tikai tad, ja durvis veras uz iekšpusi.

2. Aiz durvīm nolieciet mazu glāzīti, kurā ir pērlītes vai mazas bumbiņas! Ja durvis tiks atvērtas, bumbiņas izbirs. Svarīgi izskaitīt bumbiņas, jo ja nelūgtais viesis izbērto centīsies salasīt, iespējams, ka visas bumbiņas neatradīs. Arī šis paņemiens strādās tikai tad, ja durvis veras uz iekšpusi.

3. Cepumi zem kājslauķa. Palieciet dažus cepumus zem paklājiņa durvju priekšā! Ja kāds uz tā uzkāps, cepumi saplīsīs.

4. Uzņemiet fotogrāfiju „Pirms”! Ja jums ir aizdomas, ka kāds rakājas pa jūsu mantām, uzņemiet fotoattēlu pirms dodaties prom no mājām! Kad atgriezīsieties, varēsiet salīdzināt uzņemto attēlu ar realitāti.

5. Ierakstiet mājoklī notiekošo! Ja mājās ir kāda ierīce, ar kuras palīdzību ierakstīt skaņas, izmantojiet to! Galvenais noslēpiet ierīci un pārliecinieties, ka tai nebeigsies baterija!

6. Nosmērējiet durvju rokturi ar krāsu! Ar tādu krāsu, kuru var redzēt tikai izmantojot ultravioleto gaismu.

7. Novietojiet pie durvīm ūdens glāzi! Ja pa durvīm ienāks kāds nelūgts viesis, ūdens noteikti izlīs. Taču jāņem vērā, ka ūdens pleķis izžūs, tāpēc šādu metodi var izmantot, ja atstājat mājas uz īsu brīdi.

8. Videoaukle. Ja iegādāties slēpto kameru, jums ir par dārgu, tad laba alternatīva ir videoaukle. Ieslēdziet online režīmu un sekojiet līdzi visam, kas notiek jūsu prombūtnes laikā!

 

Ja jums ir bijusi sajūta, ka arī jūsu mantās kāds rakņājies vai nelūgti ieradies ciemos jūsu prombūtnes laikā, uzrakstiet komentāros, kā to atklājāt!

 

Raksts sagatavots, izmantojot ārzemju avotus. Autors: Dieviete.lv

 

 

 

1 KOMENTĀRS

  1. Vislabāk uz mājas vai dzīvokļa durvīm uzlīmēt kādas apsardzes firmas emblēmu,100% garantija,ka zagis iet ar līkumu,jo problēmas viņam nav vajadzīgas.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.