11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Ikdienas ieteicamie ieradumi tavai veselībai

 

1. Lietojiet saules aizsargkrēmu visa gada garumā.
Ir pierādīts, ka vīrieši un sievietes, kuri lieto aizsargkrēmu visu gadu, izskatās jaunāki par vienaudžiem, kuri to nedara. Viņiem ir mazāk grumbu un tumšo plankumu.

2. Tīriet mēli.
Tīrot zobus, bieži vien tiek aizmirsts par svarīgu soli mutes dobuma higiēnā – mēles tīrīšanu. Uz mēles aizmugurējās daļas sakrājas mikrobi, kas kļūst par iemeslu sliktai elpai.

3. Šķaudiet elkonī.
Ja jums nav līdzi deguna salvetes, tad šķaudīt labāk ir elkoņa ielokā vai apakšdelmā. Jāizvairās no šķaudīšanas plaukstā, lai neizplatītu mikrobus tālāk.

4. Pārvērsiet ūdeni par limonādi.

Ielieciet glāzē vai pudelē dažus laima, citrona vai apelsīna gabaliņus. Noderēs arī ogas: zemenes, avenes u.c. Var pievienot piparmētras zariņu, kivi vai gurķa gabaliņu.
Lai nenotiktu atūdeņošanās, sievietēm ir nepieciešams izdzert 10 glāzes ūdens dienā, vīriešiem – 13.

5. Atpūtiniet acis.
Lai pasargātu acis darbā ar datoru, ir jātaisa bieži pārtraukumi. Speciālisti rekomendē tā saucamo likumu “20-20-20”: ik pēc 20 minūtēm uz 20 sekundēm jums ir jānovērš skatiens uz kādu lietu, kas atrodas kā minimums 20 cm attālumā no jums. Tas ļaus jums labāk koncentrēties un mazinās nogurumu.
Ja jums ir sēdošs darbs, ir labi ik pa brīdim pildīt arī stiepšanās vingrinājumus. Stiepšanās uzlabos asins cirkulāciju, ķermenis un prāts kļūst mundrāki.

6. Skaitiet līdz 10 dusmu laikā.
Lai nomierinātos, saskaitiet līdz 10 un izdariet dziļu ieelpu pirms katra skaitļa. Skaitīšana novērš no domām, tas dod mums nedaudz laika un iespēju abstrahēties no kaitinoša cilvēka vai situācijas. Ja saskaitot līdz 10, jūs joprojām dusmojaties, turpiniet skaitīt tālāk ar dziļām ieelpām, kamēr nejutīsiet, ka esat nomierinājušies un spējat kontrolēt savas emocijas.

Visnetīrākā vieta mūsu mājās ir nevis poda vāks, bet virtuves sūklis. Tā ir ideāla vieta baktērijām, pelējumam un sēnītēm. Lai dezinficētu sūkli, sildiet to katru vakaru mikroviļņu krāsnī 30 sekundes, vai mazgājiet trauku mazgājamā mašīnā. Esiet uzmanīgi pie sūkļa izņemšanas no krāsns – tā būs karsta.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.