8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Zinātniski pierādīts, ka suns pagarinot cilvēka mūžu

 

Problēmas ar sirdi un asinsvadiem – viens no biežākajiem cilvēku nāves iemesliem visā pasaulē. Lai mazinātu šo saslimšanu risku, ir jāseko līdzi savam uzturam, jānodarbojas ar sportu un… jāiegādājas suns!

Pētījums, kas publicēts amerikāņu žurnālā „Scientific Reports”, pierāda, ka suņu saimniekiem ir par 15% mazāks risks nomirt sirds un asinsvadu slimību dēļ. Pētījumā tika pētīti 3,4 miljoni zviedru (vecumā no 40 līdz 80 gadiem), kuriem ir problēmas ar sirdi.

Kāpēc tieši suņi? Viņu saimnieki vairāk kustas, viņiem ir spēcīgāka imunitāte (suņu buču un mikroorganismu dēļ, kurus viņi ienes mājā) un socializēšanās prasmes, jo bieži vien suņu saimnieki satiekas uz ielas vai parkā un vienkārši aprunājas.

Vēl patīkamākas ziņas gaida tos, kuri ar suni dzīvo vienatnē. Viņu risks saslimt samazinās par 36%, savukārt iespējas gūt infarktu sarūk par 11%.

Suns vienkārši aizpilda tukšumu saimnieka sirdī, tādā veidā pasargājot viņu no slimībām. Tas ir, četrkājainais draugs kļūst ne tikai par draugu, bet arī par sava saimnieka ārstu.

Tiem cilvēkiem, kas vēl tikai domā par suņa iegādi, šis pētījums varētu būt lielisks arguments „par”!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.