8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Vilkacis, Elfs un Savannas – trīs pasaulē neparastākās kaķu šķirnes

 

 

Pasaulē ik gadu tiek iesniegts 21 pieprasījums kaķu šķirņu ciltsrakstu reģistrā ierakstīt kādu jaunu kaķu sugu vai sugas paveidu. Process ir piņķerīgs un ilgstošs, tomēr rezultātā ik pa laikam parādās jaunas dārgas kaķu šķirnes, kas liek brīnīties visai pasaulei. Pērnā gadā beidzot oficiāli par kaķu sugu tika atzīti “Lykoi Cat” jeb Vilkaču kaķi.

 

Mēdz teikt, ka cilvēki izvēlās mājas mīluļus pēc savas līdzības. Spiežot pēc pēdējā laika ekskluzīvākajām un pieprasītākajām kaķu sugām- pasauli sāk pārņemt vilkači, elfi un mežoņi. Tieši tā var raksturot šī brīža Top 3 pasaulē neparastākās kaķu sugas.

 

  1. Lykoi cat-

Šķirne veidojusies dabiskās mutācijas ceļā starp mājas kaķi un “Oriental” šķirnes kaķi. Testos ir pierādīts, ka šie kaķi nesatur sfinksu šķirnes kaķu gēnu. “Lykoi” ir daļēji vai gandrīz pilnīgi kailais kaķis, kas ģenētiski atšķiras no jebkura sfinksa. Apmatojums ir unikāls, jo tas līdzinās opusumiem raksturīgajam apmatojumam. Kaķu vizuālais izskats saistās ar šausmu filmām par vilkačiem, tāpēc to nosaukums ir  “Lykoi”. Tiem piemīt pieķeršanās īpašniekiem.

 

  1. Elf cat-

 

 

Kaķu šķirne “Elf” ir otrā pasaulē neparastākā kaķu šķirne uz šo brīdi. Pirmie pārstāvji tika izaudzēti 2006. gadā ASV. “Elf” ir bezspalvaini kaķi ar neparastas formas ausīm, kas tiešām dara tos līdzīgus pasaku grāmatās redzētajiem elfiem. Šobrīd šķirne padarīta vēl neparastāka, krustojot šīs šķirnes pārstāvjus ar “Kao mani” šķirnes kaķiem. Rezultātā iegūts balts bezspalvains kaķis ar “Elf” ausīm un acīm katru citādākā krāsā.

  1. Savannah cat-

“Savannas” kaķis radās, krustojot savvaļas Āfrikas servalus ar mājas kaķiem. Šādi eksperimenti tika veikti apzināti, lai iegūtu dzīvnieku ar mežonīgu izskatu, bet mājas kaķim piemītošu maigu raksturu. “Savannas” kaķi no saviem savvaļas senčiem mantojuši vairākas iezīmes – cēlo stāju, garās kājas, iegareno ķermeni, melnas krāsas gredzeniem rotāto asti ar melnu galiņu, neparasti lielās, stāvošās ausis, skaisto acu formu un iespaidīgo leoparda rakstu uz kažociņa. Tāpat kā citu šķirņu kaķiem arī “Savannas” kaķēniem ir zilas acis, bet pieaugušiem dzīvniekiem tās var būt zeltainas, brūnas vai zaļas. Savā raksturā šie kaķi var būt diezgan mežonīgi.

Autors: Emrys

foto: publicitātes foto 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.