1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

HUMORĪGI – sliktas ziņas kaķu mīļotājiem: 12 iemesli, kāpēc tavs mīlulis patiešām ir īsts kretīns

 

Kaķi, protams, labi izskatās, mīlīgi murrā un ir jauki paņurcāmi, lieliski noder draugu sajūsmināšanai un skatījumu vākšanai sociālajos tīklos, bet patiesībā tie ir diezgan kretīniskas radības, raksta resurss huffingtonpost.co.uk.

Nesāc ienīst šī raksta autorus par zaimošanu, vispirms izlasi! Daži cilvēki vienkārši mīl kaķus, un mēs viņus par to nevainojam. Lai gan, bez šaubām, kaķi ir egoistiski vienaldzīgi pret tavu labklājību un, viņuprāt, tu esi viņu lolojumdzīvnieks, nevis otrādi, bet, ja paskatās uz to skaistuli, sirds lūst!

Kad būsi savu burveklīgo spalvu kamoliņu kārtīgi samīļojis, varbūt varēsi bez sirds pilieniem izlasīt šos faktus, kāpēc, pēc dažu cilvēku domām, kaķi ir pilnīgi kretīni…

1.Kaķis tevi dzird, bet to neizrāda

dontcare_0

Kaķis neapšaubāmi dzird, kad to sauc, un pat atšķir tavu balsi no citu cilvēku balsīm, bet lieta ir vienkārša: kaķim ir vienalga, ko tu gribi. Nesenā izdevumā “Animal Cognition Journal” publicētā pētījumā atklāts, ka kaķi patiešām atpazīst saimnieka balsi, bet tas nebūt nenozīmē, ka uz to reaģēs.

Pētnieki novēroja 20 mājas kaķus astoņu mēnešu garumā, lai noskaidrotu, kā tie atpazīst un reaģē uz cilvēka balss skaņām, saucot tos vārdā.

50 līdz 70 procenti kaķu atpazina saimnieka balss skaņu, pagrozot galvu vai saspicējot ausis. Tomēr tikai 10 procenti patiesi atbildēja uz saukšanu, ņaudot vai pakustinot asti.

Zinātnieki to skaidro ar faktu, ka kaķi nav pietiekami “piejaucēti”, lai klausītu cilvēka pavēlēm, skaidro Tokijas Universitātes zinātnieki. Kaķi vēsturiski bijuši vienpaši, kuri patiesībā “piejaucējušies paši”, kad apstākļi savvaļā kļuvuši pārāk nelabvēlīgi. Tātad kaķis ir kopā ar tevi, lai gūtu savtīgu labumu!

Savukārt, ja kaķis vēlas pievērst tavu uzmanību, viņš to var darīt, piemēram, nogāžot kaut ko no galda. Bet varbūt tas ir tikai veids, kā izklaidēties, un tava iejaukšanās ir nevēlama. Jebkurā gadījumā: tipiski kretīniska uzvedība.

2. Dažiem kaķiem riebjas vienīgais, kam šīs radības der: murcīšana

Kad pētnieki vēlējās noskaidrot, vai kaķi labprātāk dzīvotu mājās kopā ar cilvēkiem un citiem kaķiem vai vienatnē, dzīvnieku uzvedības profesors Linkolnas Universitātē Anglijā Daniels Milss atklāja, ka glāstīšana dažiem kaķiem rada stresu.

Milss secināja: kaķi, kas dzīvo mājās kopā ar citiem kaķiem ir mazākā stresā, jo tiem ir vieglāk izvairīties no saimnieka glāstiem – vienmēr var cerēt, ka tos nāksies pārciest kādam sugasbrālim (arī jauka iezīmīte, vai ne?).

Lasīt tālāk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.