6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Izplatītākās kļūdas, ko sievietes pieļauj sporta zālē. Varbūt arī tu?

 

Fitness with dumbbells by Maksim Toome on 500px.com

Vienu un to pašu vingrinājumu atkārtošana katru treniņu. Treniņa laikā muskuļi ļoti nogurst. Lai atjaunotos, tiem ir nepieciešams laiks. Katrai muskuļu grupai būtu jādod vismaz 48 stundas laika, lai atpūstos. Tāpēc nevajag katru dienu iet uz zāli un noslogot vienas un tās pašas muskuļu grupas.

Nedzer ūdeni. Intensīva treniņa laikā ūdens no mūsu organisma izvadās divtik ātri. Ja to rezerves netiks atjaunotas, tu ļoti ātri nogursi. Ūdens sniedz neizmērojamu labumu cilvēka organismam. Piemēram, treniņa laikā tu sevi pasargāsi no reiboņiem un noģībšanas iespējas.

Pārmērīgi kardio treniņi. Maldīgs ir uzskats, ka nepārtraukti kardio treniņi palīdz tev uzturēt labu fizisko formu. Speciālisti iesaka kardio treniņu veikt ne vairāk kā 3-4 reizes nedēļā. Ilgums – aptuveni 40 minūtes. Taču jāatgādina, ka katram cilvēkam šis laiks var būt atšķirīgs.

Spēka treniņu trūkums. Daudzas sievietes ir pārliecinātas, ka, ja sāks cilāt smagumus, tad kļūs lielas. Taču tā nav. Spēka treniņi palīdzēs iegūt tik vēlamo reljefiņu, plakanu vēderiņu, formīgu dupsi… Vienkāršāk sakot – to lielisko ķermeni, par kuru tu sapņo.

Izvairīšanās no svīšanas. Sviedru izdalīšanās treniņa laikā ir pilnīgi normāls un dabisks process. Nevajag satraukties par savu grimu vai ārējo izskatu. Tā tomēr ir sporta zāle…

Smaržu lietošana. Pirmām kārtām, tā ir necieņa pret apkārtējiem sporta zālē. Bieži vien treniņa laikā cilvēki izjūt „skābekļa badu”, un tavas smaržas šo situāciju var tikai pasliktināt.

Proteīnu neuzņemšana pēc treniņa. Proteīni ir nepieciešami, lai pēc treniņa atjaunotu muskuļus. Protams, katras sievietes organisms ir atšķirīgs, tāpēc par to, kas un cik lielā daudzumā tev ir jāuzņem, ir jāizrunā ar treneri vai dietologu.

 

Avots: Womanhi.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.