2.9 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

4 Izplatītākie mīti par sievietēm pie stūres

 


75

Sieviete pie stūres mūsdienās vairs nav nekāds brīnums. Tomēr vīrieši bieži vien nosoda auto mīļotājas par viņu aizraušanos ar automašīnām. Pastāv daži „mīti” par sievietēm pie stūres, kurus mēs arī apspriedīsim.

Pirmais mīts, visticamāk arī pašu vīriešu izdomāts, ir tas, ka auto vadītāju tiesības sievietēm tiek uzdāvinātas kopā ar mašīnu. Protams, ka automašīnas sievietēm var dāvināt, bet vada spēkratus viņas pašas un dažreiz pat krietni labāk par dažiem labiem vīriešiem. Daudzas sievietes piedalās pasaulslavenās autosacīkstēs, rallijos Indycar tipa un „Formula 1”. Un ticiet, šīs pašpārliecinātas sievietes apzinās savu autovadīšanas prasmju vērtību.

Par otru mītu var uzskatīt izteikumus par sieviešu vājāku koncentrēšanās spēju nekā vīriešiem un neuzmanību, atrodoties pie auto stūres, visādu sievišķīgu „lietiņu” dēļ. Tam visam ir savs pamatojums. Sieviete uz ceļa bieži vien konkurē ar vīrieti, cenšoties viņam ko pierādīt, kā arī sievietes pēc būtības ir emocionālākas. Mātes jūtas vienmēr piebremzē pat dedzīgas „skrējējas”, tādēļ viņas koncentrē visu savu uzmanību uz ceļa un nereti virzās ar minimālo ātrumu.

Trešais mīts, kuram īstenībā nav nekāda pamatojuma, ir uzskats, ka sieviešu dēļ notiek vairāk ceļa satiksmes negadījumu nekā vīriešu. Tā nav taisnība. Pēc statistikas datiem sievietes parasti iekļūst nejaušās, sīkās avārijās, piemēram, uztaisa „skrambas” vai maksimums – nogriež kādam ceļu. Toties vīrieši vairākumu gadījumos ir lielu avāriju vaininieki, turklāt nereti ar traģiskām sekām.

Pēdējais, bet ļoti aktuāls ir mīts par to, ka tā saucamie sieviešu auto nemaz neeksistējot, bet pastāv tikai vīriešu mašīnas. Bet paskatoties uz mūsdienu automašīnu ražošanu, var ar pārliecību secināt, ka tiek radīti spēkrati, kas piemēroti arī auto lēdijām, turklāt ievērojamā skaitā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.