8.6 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

Laiks pacelt latiņu: Kā zināt, ka treniņi tev ir kļuvuši pārāk viegli?

 

fitness with push ups by Ben North on 500px.com

Kad tu trenējies pietiekami ilgu laiku, vingrinājumi sāk šķist pārāk vienkārši. Ja tu atpazīsti sevi kaut vienā no punktiem, ir pienācis laiks celt latiņu.

Tu atkārto vienus un tos pašus vingrinājumus

Tavs organisms ātri pierod pie konkrētas fiziskās slodzes. Dažreiz pietiek ar nedēļu. Kad tas notiek, mēs tērējam mazāk enerģijas un dedzinām mazāk kaloriju.

Risinājums: Izveido sabalansētu treniņu plānu, kurš sevī ietver spēka, kardio un staipīšanās vingrinājumus. Tas treniņam piešķirs dažādību. Pie tam, katru nedēļu vai vismaz reizi mēnesī veic izmaiņas savā ierastajā treniņu programmā.

Tu runājies ar draugu/draudzeni

Došanās uz sporta zāli ar kādu draugu ir jautrāka, tā motivē un dod stimulu vairāk censties. Bet, ja treniņa laikā tu vari bez problēmām uzturēt sarunu, tas nozīmē, ka tu nesporto pietiekami cītīgi.

Risinājums: Atliec visas sarunas uz vēlāku laiku. Tev ir jāpietiek spēku tikai dažiem teikumiem vidējas intensitātes un dažiem vārdiem augstas intensitātes treniņa laikā.

Tu skaties televizoru

Protams, tā laiks paiet ātrāk, bet, ja tu esi iegrimusi savā iecienītajā seriālā, tu nevari pilnvērtīgi koncentrēties treniņam. Attiecīgi, arī jēgas ir mazāk.

Risinājums: Treniņa laikā nepievērsies citām lietām.

Tu nesvīsti

Ja tu vispār nesasvīdi, tas nozīmē, ka treniņš patiesi tev bija pārāk viegls. Lai gan katram svīšanas intensitāte atšķiras, tomēr vismaz nelielam sviedru daudzumam pēc kārtīga treniņa būtu jābūt.

Risinājums: Nevajag censties tik ļoti, ka tu gūsti traumas, bet arī bez slodzes treniņam nevajadzētu būt. Izvēlies sev piemērotu tempu un intensitāti un dod vaļu sviedriem!

Tu nemani rezultātu

Pēc pārāk viegla treniņa tu neizjūti mundruma un motivācijas pieplūdumu. Esi godīga pret sevi. Ja tu vēlies rezultātus, tad ir jāpacenšas.

Risinājums: Pareizs treniņš ir tad, kad darīt to ir grūti, bet ne neiespējami. Treniņa laikā tev ir jāgūst motivācija un vēlme darīt vēl!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.