0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Plāno ieņemt bērniņu? Sagatavo savu organismu grūtniecībai

 

Tu ar savu partneri beidzot esat izlēmuši par labu ģimenes papildinājumam? Nesteidzies ķerties pie galvenā darbiņa. Lai grūtniecība gan tev, gan bērniņam būtu patīkamāka, 2-3 mēnešu garumā pirms bērniņa ieņemšanas ievēro dažus noteikumus.

Ieplāno vizīti pie ārsta

Plānojot grūtniecību, nepieciešams izvērtēt savu vispārējo veselības stāvokli un imunitāti, lai to uzlabotu vēl pirms bērniņa ieņemšanas. Tādēļ būtu ieteicams doties pie sava ģimenes ārsta un veikt pilnu asinsainu, pārliecināties par vitamīnu pietiekamību organismā, it īpaši D3 vitamīna un dzelzs daudzumu, noteikt hemoglobīna līmeni, kā arī pārbaudīt vairogdziedzeri. Derētu ieskatīties arī savā vakcinācijas pasē un konsultēties ar ģimenes ārstu par nepieciešamajām vakcīnām.

Trīs mēnešus pirms bērniņa ieņemšanas ieteicams sākt lietot folijskābi. Folijskābi var uzņemt arī dabīgā veidā, jo to satur visi zaļie augi, piemēram, dilles, spināti, loki un citi. Katram cilvēkam, konsultējoties ar ārstu, ir pašam jāizvērtē vitamīnu lietošanas nepieciešamība.

Ja sen neesi apmeklējusi ginekologu, tad izdari arī to un pārrunā grūtniecības tēmu ar savu ārsti.

Gatavojoties bērniņam, jāparūpējas ne tikai par sievietes, bet arī vīrieša veselību, jo partneris ir 50% no bērniņa. Vīrietim būtu jāveic visas tās pašas vispārējās veselības pārbaudes, kas sievietei.

Atmet smēķēšanu un pārtrauc alkohola lietošanu

Šie ir pavisam pašsaprotami ieteikumi. Ja tu vēlies, lai bērniņš piedzimtu vesels, tad viņam jāattīstās veselīgā organismā. Ļauj pāris mēnešu garumā organismam iztīrīties. Tas attiecas arī uz vīrieti, jo smēķēšana mazina spermas kvalitāti, līdz ar to bērniņa ieņemšana var būt apgrūtināta.

Piepildi ledusskapi ar veselīgu pārtiku

Piepildi organismu ar vitamīniem! Īpaši viegli tas ir izdarāms vasarā, tāpēc arī grūtniecību, no šī aspekta raugoties, plānot ir vieglāk (un pat ieteicams!). Katru dienu ēd augļus, dārzeņus, graudaugus, kā arī produktus, kas satur daudz kalcija. Ja vitamīnus nav iespējams uzņemt dabīgi, tad pakonsultējies ar ārstu un pēc vitamīniem dodies uz aptieku.

Svarīgas ir fiziskās aktivitātes

Gatavojoties grūtniecībai, jāpievērš uzmanība vispārējai fiziskajai veselībai. Ieteicams veikt jebkuras fiziskās aktivitātes, kas sagādā prieku. Tā tu ne tikai tiksi pie spēcīgāka ķermeņa un skaistākas figūras, bet arī pie mazāka stresa! Izveido savu treniņu plānu un aiziet!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.