2.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Jūrmalā “Lexus” uz regulējamas pārejas uzbrauc bērnam, par luksofora gaismu 100% informācijas nav (+ VIDEO) 

 

Kā liecina portālā “iAuto” publicētā informācija, 22.novembrī, Jūrmalā, Dubultos, uz regulējamas gājēju pārejas vadītājs ar “Lexus” markas spēkratu uzbraucis 13 gadus vecam (pēc nepārbaudītas informācijas) bērnam.

Šobrīd iAuto rīcībā nav apstiprinātas informācijas, kāds gaismas signāls dega luksoforā. No notikuma vietā dzirdētās informācija, luksoforā esot iedegusies zaļā gaisma un bērns esot skrējis pāri pa gājēju pāreju.

Notikuma vietā bija ar reanimācijas auto, kas liecina par ļoti smagām traumām. Lai Dievs palīdz un notiek strauja atveseļošanās.

Protams, ka luksofora gaismas signāli ir jāievēro, tas ir smags Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums. Bet aicinu visus vecākus padomāt par vienu lietu – bērniem ir jāmāca pārliecināties, vai automobiļa vadītāji viņu ir pamanījuši arī uz regulētām gājēju pārejām. Vienalga, kurš ir vainīgs, diemžēl visvairāk vienmēr cietīs gājējs.

Tas ir ļoti svarīgi, jo pats šogad redzēju, kā gandrīz notriec bērnu uz gājēju pārejas. Es biju šokā no nespējas novērst bīstamo situāciju un uz ilgu laiku palika slikta dūša. Tāpēc aicinu labāk lieku reizi, bet pārrunāt ar bērniem ielas šķērsošanas pamatprincipus un paskatīties no malas, kā tie tiek ievēroti.

Tikai novērojums: Uz šīs gājēju pārejas pie Dubultu stacijas ir fotoradars, kurš pie noteikta ātruma luksoforā ieslēdz sarkano gaismu. Tieši pie šādiem luksoforiem man ir nācies redzēt visvairāk sarkanās gaismas signāla pārkāpumus. Pavērojiet paši, varbūt ar, it kā, labu mērķi tiek panākts pretējs efekts.

Ja esi šī negadījuma aculiecinieks, lūdzu raksti komentāros, kas un kā notika.

Lābākais, ko mēs varam darīt, ir izdarīt secinājumus un rīkoties, lai samazinātu šādu negadījumu skaitu!

 

 

Autors: iAuto/ 23.11.2017

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.