5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

7 pārtikas produkti, kuri lieliski attīra organismu un normalizē vielmaiņu

 

Kāpēc pie pirmajām problēmām ķerties klāt nopietniem preparātiem, ja samērā labi attīrīt organismu spēj arī produkti, kuri atrodami gan piemājas dārzā, gan veikalos? Lūk, vesels saraksts:

Kāposts. Visi kāposti satur maz kaloriju, nedaudz olbaltumvielu un ogļhidrātu. Kāpostos nav ne grama tauku – to sula satur arī organiskās skābes, kas piedalās taukaudu noārdīšanā un palīdz notievēt. Kāpostā ir daudz šķiedrvielu, kuras palīdz no kuņģa izvadīt toksīnus. Tāpat tajā ir organiskās skābes, kuras pozitīvi iespaido vielmaiņu. Kā to lietot? Var svaigā veidā, var sautētu, var dzert sulu.

Sarkanās bietes. Pirmkārt, bietes sastāvā ir šķiedrvielas, fosfors, C vitamīns un vesela rinda veselīgo skābju, kuras uzlabo vielmaiņu un nogalina nelabvēlīgās baktērijas kuņģī. Otrkārt, biete satur betaīnu, kurš liek aknām labāk atbrīvoties no toksīniem. Treškārt, biete uztur jauneklīgu ķermeņa izskatu (uzlabo ādas, matu un nagu stāvokli). Kā lietot? Vārītu zupā, salātos vai dzer kā sulu.

Ķiploks. Tikai vienā daiviņā ķiploka ir vairāk nekā 400 dažādu, cilvēka organismam vērtīgu vielu. Šīs vielas attīra asinsvadus, mazina holesterīna līmeni asinīs un palīdz cīņā ar cērmēm. Kā lietot? Vislabāk svaigā veidā.

Sīpols. Tas veicina vielmaiņu, palielina apetīti, uzlabo miegu, ārstē kuņģa problēmas, nostiprina imūnsistēmu, samazina holesterīna līmeni asinīs. Sīpolus ieteicams lietot uzturā diabēta slimniekiem, jo pierādīts, ka regulāra svaigu sīpolu lietošana palīdz samazināt un nostabilizēt cukura līmeni asinīs, ko nodrošina sīpolos esošie flavonoīdi, kā arī hroms. Kā lietot? Vislabāk svaigā veidā.

Ābols. Āboli mazina apetīti, tāpēc bieži tie tiek ieteikti diētās. Āboli uzlabo aknu un zarnu trakta darbību. Tie satur daudz šķiedrvielu, kas palēnina cukuru izvadi no organisma, tādejādi palīdzot uzturēt stabilu cukura līmeni asinīs. Āboli palīdz organismam attīrīties no dažādiem sārņiem un uzlabo ādas izskatu. Uzlabo apetīti, palīdz “ražot” kuņģa sulu, kā arī atbrīvo no aizcietējuma. Kā lietot? Labākam efektam svaigā veidā vai dzer svaigi spiestu sulu.

Avokado. Šis auglis stabilizē holesterīna līmeni asinīs, normalizē vielmaiņu un bagātina organism ar skābekli. Ja cilvēks ēd salātus, kuros kā sastāvdaļa ir avocado, tad maltītē esošās vielas organism absorbējas daudz labāk. Avokado ir piemērots cilvēkiem, kuri vēlas palielināt sava ķermeņa masu, jo avokado ir kalorijām bagāts auglis. Kā lietot? Parasti viņu ēd svaigu vai kā sviestu.

Dzērvenes. Šīs ogas, iespējams, ir vienas no spēcīgākajām dabiskajām antibiotikām un pretvīrusu līdzekļiem. Dzērvenes attīra urīnpūsli un urīnceļus no kaitīgajām baktērijām. Kas nav mazāk svarīgi – dzērvenes lieliski attīra asinsvadus. Gremošanas sistēmas slimību gadījumā dzērveni izmanto, lai palielinātu kuņģa un aizkuņģa dziedzera sulas sekrēciju. Kā lietot? Ēd svaigā veidā, dzer morsu vai ēd ievārījumu.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.