11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

9 lieliski pārtikas produkti, kuri sniedz tev enerģiju un palīdz zaudēt svaru

 

Jo vairāk enerģijas tev ir, jo vairāk kaloriju tu vari sadedzināt, kas nozīmē, ka arī vairāk svara var zaudēt. Taču, vai tu ēd pareizos pārtikas produktus, lai šos mērķus sasniegtu? Portāls “Beauty and Tips” piedāvā veselus deviņus!

Avokado

Avokado ir ļoti veselīgs un barojošs. Tā kā tajā ir daudz “labo tauku” un šķiedrvielu, tie var palīdzēt saglabāt sāta sajūtu ilgāk. Avokado ir arī labs minerālvielu un B vitamīna avots. Tajā ir daudz kaloriju, taču tam nevajadzētu traucēt, ja tu nepārcenties ar tā ēšanu. Vienkārši pievieno to saviem salātiem vai sviestmaizēm.

Pupas

Tās piepilda tevi ar enerģiju! Tās atbrīvo savu enerģiju un proteīnus lēnām, bet pārliecinoši, lai tev ilgāku laiku negribētos ēst. Labums? Tas nozīmē, ka tu ēdīsi mazāk un zaudēsi svaru vairāk! Lai tās iedarbotos labāk, pagatavo tās kopā ar tomātiem vai citroniem.

Lapu zaļumi

Jā, daudziem tie šķiet negaršīgi un garlaicīgi, taču tajos ir daudz dzelzs un vitamīnu. Tie uzlādē ar enerģiju un var tikt pievienoti salātos, smūtijos, zupās un sviestmaizēs. Pie tam, tajos nav daudz kaloriju, tāpēc par papildus liekajiem kilogramiem vari nesatraukties.

Lasis

Viens no iemesliem, kāpēc mūsu enerģijas līmenis strauji krītas, ir stress. Tas mūs nogurdina un liek ēst vairāk. Tā kā lasis satur lielu daudzumu Omega-3 taukskābju, tas palīdz uzturēt kortizola (stresa hormona) līmeni līdzsvarā. Lasis vispār ir ļoti veselīgs, un to var ēst dažādos veidos – cept cepeškrāsnī, vārīt zupā vai ēst uz sviestmaizes.

Auzu pārslas

Vienas no labākajām brokastīm, ko tu varētu ēst, ir auzu pārslas. Pievieno putrai ogas, augļus, medu, riekstus… Ko vien vēlies! Auzu pārslu putra ir ļoti sātīga, tāpēc piepildīs tavu vēderu uz ilgu laiku. Tikai neaizraujies ar ātri pagatavojamajām auzu pārslām, jo tajās ir pievienots nevajadzīgs cukurs.

Olas

Olas dzeltenums satur proteīnu, kurš ir spējīgs uzlādēt tevi ar enerģiju kā arī iekustināt “tauku dedzināšanas” procesus.

Kvinoja

Tā gan uzlādē ar enerģiju, gan palīdz zaudēt lieko svaru (jo rada sāta sajūtu ilgākam laikam). Tajā nav glutēna, tā ir lieliska uzkoda, kā arī papildinājums salātiem vai auzu pārslu putrai.

Čia sēklas

Čia sēklas apsorbē cukuru kā sūklis un līdzsvaro cukura līmeni asinīs. Forši, vai ne?

Ūdens

Dažreiz, kad mums šķiet, ka gribas ēst, mēs patiesībā gribam dzert. Pamēģini dienas laikā vairāk dzert ūdeni un paraudzīties, vai tas spēj remdēt tavu apetīti. Ūdens mūsu organismam ir nepieciešams, bez tā mēs būsim noguruši un vairāk gribēsim ēst.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.