6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Svarīgas lietas, ko izdarīt pirms 30. dzimšanas dienas!

 

Sasniedzot 30 gadu vecumu, dzīve tikai sāk uzņemt apgriezienus. Cilvēks kļūst apzinīgāks un patstāvīgāks, saprot, ko vēlas sasniegt un panākt savā dzīvē. Lai piepildītu savas vēlmes un gūtu panākumus visās dzīves sfērās, ir vērts apgūt dažas lietas pirms trīsdesmitās dzimšanas dienas!

Dariet tādu darbu, kas sniedz gandarījumu!

Pēc skolas pabeigšanas bieži vien sanāk eksperimentēt ar dažādiem darbiem. Tiek mainītas darba vietas, vides, pat darbības sfēra. Taču, tuvojoties 30 gadu slieksnim, būtu vērtīgi strādāt darbu, kas sniedz gandarījumu. Tad ātri vien spēsiet virzīties pa karjeras kāpnēm.

Iemācieties gatavot savu firmas ēdienu!

Ēst gatavošana var nepatikt, taču ir svarīgi, ka esat meistars vismaz viena konkrēta ēdiena pagatavošanā. Vienalga kāda – uzkodu, otrā ēdiena vai saldā ēdiena. Galvenais apzināties, ka negaidītu viesu gadījumā spēsiet galdā celt savu kroņa numuru, no kura nebūs jākaunās.

Saprotiet, kas ir jūsu īstie draugi!

Jaunībā mums apkārt ir daudz cilvēki, kurus visus mēdzam dēvēt vai uzskatīt par draugiem. Taču, gadiem ejot, līdzās paliek tikai paši labākie un tuvākie, kas vienmēr steigs palīgā un no sirds priecāsies par jūsu panākumiem.

Pārtrauciet dalīties ar citiem par savu privāto dzīvi!

Ja gribas izrunāties, saņemt objektīvu skatu no malas, pierakstieties pie psihologa!

Saprotiet, kas ir jūsu prioritātes!

Mēs skrienam, steidzamies, cenšamies paveikt iekrājušos darbus, un tikai pēc ilga laika saprotam, ka tas nav bijis tā vērts. Cilvēks saprot, ka nozīmīgāki ir ģimenes izbraucieni un kopīgi pavadītas brīvdienas, nevis birojā pavadītas virsstundas.

Atrodiet laiku un naudu atpūtai!

Neatpūšanās noved pie morālas un fiziskas iztukšošanās un samazina darba spējas. Tāpēc labāk iztērējiet  naudu sen kārotam atvaļinājumam, nevis jaunākajam telefona modelim. Atpūties cilvēks spēs vairāk un labāk strādāt. Mēģiniet vismaz 20% no savas algas tērēt atpūtai.

Iegūstiet autovadītāja apliecību!

Kolīdz nokārtots autovadītāja eksāmens, var sapņot par savu automobili un tuvākiem tālākiem izbraucieniem. Un galvenais – patiešām tajos doties!

Nodrošiniet sev papildus ienākumus!

Pat strādājot drošā uzņēmumā, jūs nekad nevarat zināt, ko nesīs rītdiena. Tāpēc ir svarīgi nodrošināties ar papildus ienākumiem, lai bezizejas situācijā jūs nepaliktu zaudētājos.

Nedzīvojiet kopā ar vecākiem!

Dzīvot vecāku paspārnē ir lēti un ērti, taču katram ir jāiemācās plānot savu budžetu un spēt atbildēt par sevi un savu rīcību. Ir vērtīgi to izdarīt vismaz  līdz 30 gadu vecumam.

Spējiet orientēties alkohola klāstā!

Jaunībā mēs dzeram lētu alkoholu, neaizdomājoties par tā kvalitāti un ietekmi uz organismu. Tikai vēlāk cilvēks sāk pievērst uzmanību tā garšai un pareizai lietošanai kopā ar konkrētiem ēdieniem.

Iemācieties brīvi runāt vismaz vienā svešvalodā!

Daudzi uzņēmumi labprāt pieņem darbā cilvēkus, kas zina angļu valodu kaut pamata līmenī. Tāpat šīs valodas zināšanas palīdzēs ārzemju braucienos. Svarīgi ir ne tikai svešvalodu apgūšana, bet arī regulāra zināšanu atjaunošana.

Iemācieties uzstāties publikas priekšā!

Cilvēku, kurš nenervozē, runā pareizā valodā, bieži vien tiek uzskatīts par autoritāti. Spēja labi runāt palīdz atbrīvoties no nepārliecinātības par sevi un ļauj sasniegt kāroto – piemēram, atvaļinājumu sev izdevīgākā laikā, algas pielikumu, paaugstinājumu utt.

Atrodiet savu stilu!

Pieaugšam cilvēkam būtu jābūt savam stilam, kurā viņš jūtas ērti. Ārējais kopskats ir pirmais, ko apkārtējie pamana, un tas palīdz justies pārliecināti par sevi.

Pārlasiet klasisko literatūru!

Ir svarīgi pārlasīt skolas gados lasītās grāmatas, kur paustās domas un atziņas toreiz iespējams līdz galam netika saprastas. Lasot grāmatas, tiek paaugstināts kultūras līmenis un bagātināts vārdu krājums.

Uzturiet sevi labā fiziskā formā!

Jaunībā pusnaktī apēsta čipsu paka neko ļaunu nenodarīs, taču, gadiem ejot, samazinās muskuļu tonuss un palēlinās vielmaiņa. Tāpēc ir svarīgi regulāri nodarboties ar sportu.

 

Raksts sagatavots, izmantojot ārzemju avotus.

Autors: Dieviete.lv

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.