4.9 C
Rīga
sestdien, 11 maijs, 2024

Šis mākslinieks tetovē uz klientiem jebko, kas ienāk prātā, un viņi labprāt piekrīt

 

 

23 gadus vecais rakstnieks, mākslinieks un tetovēšanas meistars no Minhenes Meisons Hefners (Maison Hefner) īstajā vārdā Montijs Ričhofens (Monty Richthofen) kādu dienu saprata, ka ir noguris no tradicionālajiem tetovējumiem, tāpēc izveidoja īpašu projektu ar nosaukumu „Mani vārdi, tavs ķermenis” („My Words Your Body”).

Projekta ideja ir pavisam vienkārša. Meisons sarunājas ar projekta dalībnieku. Pēc sarunas viņš izdomā, kāds tetovējums atbilst viņa sarunas biedram un to arī uzliek uz cilvēka ķermeņa. Projekta dalībnieks neredz tetovējumu, līdz tas nav pabeigts.

Sarunas laikā Meisons uzdod jautājumus par cilvēka tagadni, pagātni un nākotnes iecerēm. Jautājumi nav ērti, tie ir provocējoši, padarīdami sarunu ne gluži tādu, kāda tā parasti ir, kad divi svešinieki satiekas un sarunājas.

Pēc sarunas tetovēšanas meistars atstāj telpu, lai abi iesaistītie pārdomātu dzirdēto. Kad Meisons Hefners atgriežas viņš ir izdomājis, ko tetovēs. Viņa klients drīkst izvēlēties vietu uz sava ķermeņa, kur tetovējums atradīsies. Par pārējo – tetovēšanas ilgumu, sāpēm un pats galvenais to, kāds būs tetovējums, cilvēks nav noteicējs.

Šādā veidā Meisons Hefners ja ne pacēlis latiņu tetovēšanas jomā, tad padarījis to interesantāku pavisam noteikti.

Lūk, daži uzraksti, kurus mākslinieks ir atstājis uz savu klientu ķermeņa:

„Nekas neiet kā plānots un es smejos”, „Piezvani mammai”, „Vēl viens hipsterīgs tetovējums”, „Pasaule, kas nelīdzinās tavējai”, „Ko tad, ja es esmu tu”, „Es aizmirsu puķes, bet es vēl aizvien tevi mīlu”, „1+1=3”. „Mammai nepatiks”, „Rehabilitācija bija pārāk dārga”, “Es neesmu tas, ko viņi tev apsolīja”…

Meisons nekad nestrādā ar klientiem, kuri ir reibuma stāvoklī vai neizlaiž no rokām savu viedierīci. Mākslinieks nekad netetovē kaut ko aizvainojošu vai cenzējamu. Viņš apgalvo, ka nespētu to nodarīt cilvēkam, kas viņam uzticas. Jaunais vīrietis rūpīgi gatavojas katrai sarunai, lai pēc iespējas precīzāk atrastu tieši tos vārdus, kas raksturo viņa sarunas biedru konkrētajā dzīves posmā.

Lai gan citi tetovēšanas meistari viņu nesaprot, Meisonu Hefneru tas neuztrauc. Viņš vēlas parādīt, ka tetovēšana mēdz būt dažāda. Nākotnē viņš iecerējis pavadīt vienu dienu kopā ar savu klientu, lai vēl labāk viņu iepazītu.

Piedalīties projektā pieteikušies jau vairāk nekā 100 drosminieku. Meisons atzinis, ka process rit lēni, jo arī pašam šāda saruna prasa lielu gatavošanos un spēku.

Vai jūs būtu gatavi šādai avantūrai? Padalieties ar savām domām komentāros!

 

Autors: Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.