12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 noderīgi padomi, kas palīdzēs pārvarēt vasaras lielo karstumu

 

Vasara rit pilnā sparā. Bērniem brīvlaiks, pieaugušie bauda atvaļinājumu. Par laimi – laikapstākļi arī lutina. Lai gan daudziem patīk siltums, tomēr pārāk lielu karstumu izturēt var reti kurš. Un kā, nu, ne – svīšanas, saules apdegumi, dažādas veselības likstas… Tāpēc, lūk, daži ieteikumi, kā palīdzēt sev un savam ķermenim atveldzēties karstajā laikā!

1. Atvēsiniet savu gultu! Pēc garas darba dienas nav nekā patīkamāka par atvēsinošu dušu. Tomēr, ko tā līdz, ja gultas veļa arī ir silto saules staru sasildīta! Izrādās, ka ir vērts palagu, spilvendrānu un pat gultas pārvalku uz stundiņu (varbūt pat divām) ielikt ledusskapī. Būs patīkami! Pārbaudiet!

2. Atbrīvojieties no sviedriem! Visbiežāk cilvēkiem svīst paduses un mugura. Tomēr gada karstākajās dienās sviedri parādās arī uz pieres, un tas nebūt nepalīdz labi justies nedz domājot par ārējo izskatu vai aromātu, bet arī par noskaņojumu. Tomēr ir kāds interesants paņēmies, kā uzveikt šo nepatīkamo problēmu, proti, uz pieres gar matu līniju, jāuzsmērē dezodorants. Bez jokiem!

3. Dzeriet īstos dzērienus! Kolīdz cilvēkam slāpst un ir karsti, pirmais, ko gribas padzerties ir ūdens, sula vai kāds cits atspirdzinošs ēdiens. Taču atslēgas vārds parasti ir – „auksts”. Šie dzērieni vēldzē, jā, taču īslaicīgi. Patiesībā krasas temperatūras izmaiņas ir kaitīgas organismam. Izrādās, ka karstā laikā kafija vai tēja labāk remdētu slāpes un palīdzētu atvēsināties. 

4. Izmantojiet papīra salvetes! Derēs arī mitrās salvetes – ar tām īslaicīgi var vēsināt seju un rokas. Protams, šis paņēmies līdzēs, ja tuvumā nav ūdens. Tomēr, ja ir iespēja tikt pie kāda ūdens trauka, kurā nomazgāt seju un kur paturēt rokas, tad to noteikti vajag izmantot.

5. Velciet pareizus apavus! Karstā laikā nevalkājiet pārāk ciešus un slēgtus apavus. Tomēr, ja no tā nevar izvairīties, uzkaisiet uz kājām zīdaiņa pūderīti, kas paredzērs autiņbiksīšu zonas kopšanai. Tādā veidā kājas mazāk sasils, mazāk svīdīs un mazāk ietekmēs ķermeņa siltuma apmaiņas procesu.

6. Izmantojiet alveju mazgājoties! No rītiem mazgājieties aukstā ūdenī, izmantojot alvejas sulu. Tas atvēsinās ādu, attīrīs poras, uzturēs sejas muskuļus tonusā un uzmundrinās pozitīvam dienas sākumam.

7. Neaizmirstiet dzert ūdeni! Vasarā, it īpaši, karstajās dienās, ir jāuzņem daudz vairāk ūdens, jo pārāk strauji tiek zaudēts ķermeņa šķidrums. Jāizdzer vismaz 2 litri ūdens dienā, lai karstajā laikā justos labi.

8. Ģērbieties atbilstoši laikapstākļiem! Viegls, gaisīgs apģērbs, krekliņi, basas kājas vai iešļūcenes. Jūsu kājas un āda elpos, līdz ar to atdzesēs ķermeni.

9. Neaizmirstiet par pareizo kosmētiku! Ikdienā lietojamā kosmētika mēdz nederēt gada karstākajās dienās, tāpēc iegādājieties tādus grima elementus, kas paredzēti tieši saules piepildītajām dienām!

10. Mazgājieties dušā pēc iespējas biežāk! Karstā vasaras dienā duša nenāks par ļaunu pat 3-4 reizes dienā. Tā atsvaidzinās, notīrīs dienā sakrātos putekļus un netrīrumus, uzmundrinās… Vieni vienīgi plusi!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.