5.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Fantastiski gardais kabaču sacepums

 

1

Sastāvs:
– kabači
– 500 g maltā gaļa
– 3 ēdamk rīsu
– 300 g šampinjonu, vai citu līdzīgu sēņu
– sīpols
– pāris tomāti
– majonēze
– sāls, pipari
– kapātas dilles

2 3 4 5

Visu pagatavojam lēzenā kēksa formā,ja vēlamies pa smuko-tā,kā bildēs, bet protams to visu var kārtot kārtās, kādā cepamajā formā.
Tātad – no sākuma sagatavojam izejvielas.
Novārām rīsus-sajaucam ar malto gaļu,sāls pipari pēc garšas. Sēnes sagriežam pusapļos un apcepam tās kopā ar sīpolu uz pannas.
Kabačus nomizojam uz sagriežam apmēram 3 mm plānās plāksnēs, nedaudz pasālām.
Tomātus sagriežam pusapļos.
Kārtojam sekojoši:
kabači (ja liekam formiņā, tad cenšamies likt tā, lai ar malām var pārklāt visas kārtas)
puse maltās gaļas ar rīsiem
sēnes ar sīpoliem
atlikušo gaļu ar rīsiem
Majonēzes kārtiņu
tomātus
zaļumus
kabaču kārtiņu (ja liekam kēksa formā, tad tagad ir īstais laiks pārlocīt malas pāri pildījumam)
Un atkal pārklājam ar majonēzi.
Liekam cepeškrāsnī-180-200 grādos,sautējam līdz sacepums gatavs.
Pirms pasniegšanas dekorējam ar tomātiem un zaļumiem, klāt var uztaisīt krējuma, tomātu mērces un ķiploku mērcīti-krējumu un tomātu mērci sajauc attiecībā 2:1,pievieno ķiplociņu un nedaudz sāls.

Tik gardi,ka mēli var norīt!
Lai jums viss izdodas! Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.