6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Dabīgas receptes skaistiem un mirdzošiem matiem

 
 

917C+3PdgLL._SL1500_

Skaisti, veselīgi, mirdzoši mati ir jebkuras sievietes sapnis. Starp daudziem dažādiem matu kopšanas līdzekļiem var atzīmēt tā saucamās ietīšanas:

Taukainiem matiem Sasmalcinām (sarīvējam uz rīves) 3-4 ķiploka daiviņas un samaisām tās ar deserta karoti medus. Pievienojam 2 olu dzeltenumus, pāris karotes parastā šampūna (vai matu balzama). Iegūto maisījumu labi samaisām un uznesam uz tīriem, mitriem matiem. Virsū uzvelkam polietilēna cepurīti un aptinam galvu ar karstu dvieli. Turam ne ilgāk par 30 minūtēm, tad noskalojam ar siltu ūdeni.

Sausiem matiem Sakuļam 2 olu dzeltenumus, pievienojam 3-4 ēdamkarotes augu eļļas, pastāvīgi maisot. Tad akurāti uznesam iegūto maisījumu uz matiem, aptinam galvu ar polietilēnu un siltu dvieli. Turam 1,5 stundas, noskalojam ar siltu ūdeni un satriecam apkārtējos ar matu skaistumu.

Krāsotiem matiem Uzvārām katlā 250 ml ūdens. Verdošā ūdenī ieberam 10 g melnās tējas (lapas), 50 g kumelīšu un 40 g hennas. Vāram uz lēnās uguns 5-7 minūtes. Atdzesējam un pievienojam puslitru degvīna. Dodam nostāvēties 3 dienas, tad izkāšam. Iegūto kokteili uznesam uz matiem, aptinam ar siltu dvieli un turam 40 minūtes. Tad mazgājam matus kā parasti. Maisījumu var uzglabāt un lietot vairākkārt. Iespējams, šīs receptes nepalīdzēs uzreiz un visiem, bet noteikti vismaz nekaitēs.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.