20.3 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

Bērnu horoskops. Kas vecākiem jāzina par savām atvasēm?

 

bērnu horoskops

Auns

Kopš pašas dzimšanas pārliecinoši demonstrē, kurš ģimenē ir galvenais, – protams, viņš. Neļaus sevi barot ar to, kas viņam negaršo. Runāt un staigāt sāk agrāk par saviem vienaudžiem. Ar mazā Auna audzināšanu jāsāk nodarboties kopš dzimšanas, jo viņam ir ļoti valdonīgs raksturs. Visu izmēģina, tāpēc bieži savaino galvu un seju. Turklāt tas viņu neattur vēlreiz riskēt ar bīstamām lietām un priekšmetiem. Paaudzies Auns savus vecākus apdāvina ar kvēliem apskāvieniem un bučām.

Ja kāds mēģinās iebilst viņa darbībām, Auna rīcība nav paredzama. Taču acumirklīgo uzliesmojumu var pēc brīža nomainīt fantastisks smaids. Skolā viņi nav sevišķi uzcītīgi, lai gan ātri uztver un apgūst jauno mācību vielu.

Auniem ir bagāta fantāzija, viņi ir sapņotāji un sentimentālisti. Viņos plosās pretējas īpašības – naivums un skaudra realitāte. Tādējādi viņi visu laiku pārsteigs gan savus vecākus, gan klasesbiedrus, gan darbabiedrus, kolēģus un otrās pusītes vēlāk.

Kompānijās parasti viņi ir ideju ģeneratori un kurbulētāji. Kad viņus atraida, mazie Auni ar asarām acīs atskrien pie vecākiem un gaida žēlošanu, jo dzīvē vēl būs tik daudz nepatikšanu un rūpju.

Aunus kopš mazām dienām ir jāradina pie disciplīnas un pacietības, citādi dzīvē būs daudz problēmu.

Pēc iespējas ilgāk saglabājiet viņos ticību Ziemassvētku vecītim, jo ticības zudums var izraisīt cietsirdību bērnā. Ja bērnu audzināsiet pārlieku cietsirdīgi, viņš izaugs par nežēlīgu un nepacietīgu cilvēku. Tāpēc ir jāievēro stingrība ar mīlestību. Mazais ciest nevar pavēles, labprāt klausa sirsnīgiem lūgumiem. Bērnībā var bēgt no mājām.

Ļoti patīk grāmatas un tiecas pēc zināšanām, taču tajā pašā laikā var pilnīgi iztikt bez koledžas izglītības, jo ātri steidzas sākt pieaugušo dzīvi. Biežāk uzsveriet, kas viņā patīk, un viņš centīsies nedarīt to, kas jums nepatīk.

Lai atgūtu spēkus, Auniem ir daudz jāguļ un stingri jāievēro režīms.

Vērsis

Spītība un vēlme pastāvēt uz sava izpaužas jau kopš agrām dienām. Neparko neuzvilksiet viņam neiepatikušos apģērbu. Ja kaut kas nepatiks, sacels pamatīgu brēku. Taču spītība ir vienīgā negatīvā īpašība, kas piemīt šiem bērniem. Vērši ir apbrīnojami maigi un mīloši bērni. Bieži prasās klēpī un grib būt samīļoti.

Lielākoties visi ir labi attīstīti un ar labu veselību. Zēni aug ļoti vīrišķīgi, stipri, spēcīgi, savukārt meitenes – maigas, mīlīgas, kārtīgas. Lai gan dažām meitenēm patīk kauties un rāpties pa žogiem.

Jau no mazām dienām ir patstāvīgi, viņos agri izpaužas briedums un pieauguša cilvēka domāšana. Labi jūtas pieaugušo kompānijās.

Nav ieteicams uz viņiem izdarīt spiedienu, jo pārlieku bakstīti bērni izaug par īgniem un cietsirdīgiem pieaugušajiem. Galvenais visu darīt ar mīlestību. Nepaceliet uz viņiem savu balsi! Nekad nepavēliet kaut ko darīt! Visu var panākt ar mīļu sarunu un buču.

Vēršu emocionālajai attīstībai svarīga ir krāsa un skaņa. Spilgtas oranžsarkanas krāsas darīs viņu nemierīgu. Gaišzilās un rozā krāsas maigie toņi ir tieši piemēroti šiem bērniem.

Ieteicams no mazotnes mācīt dziedāt, jo daudziem ir talants mūzikā. Tāpat dzīvē noderēs zīmēšanas prasmes, pat ja Vērsis nekļūs par slavenu mākslinieku.

Skolā parasti viņi tiek slavēti un visai klasei likti par piemēru. Lielākoties visi Vērši ir kārtīgi un apzinīgi skolēni. Mācībās nav brīnumbērni, taču kārtīgi cenšas visu mācīto iegaumēt, tāpēc pārbaudes darbi viņiem nesagādā lielas raizes.

Sava spītīgā rakstura dēļ var sagādāt zināmas raizes pusaudža vecumā, taču viņi nekad neaizmirsīs jūsu dzimšanas dienu. Galvenais, vairāk dodiet viņiem maigumu un mīlestību, un viņi izauguši jums simtkārt to atmaksās.

Dvīņi

Ja jūsu ģimenē aug Dvīnis, jums ir jābūt gataviem desmit reižu aktīvākai rīcībai nekā ar citiem bērniem, citādi mazais izslīdēs no jūsu rokām. Rūpju un raižu būs tik, cik citiem ar diviem un pat trim bērniem.

Dvīņi ir neparasti kustīgi bērni, agri sāk runāt un staigāt. Turklāt viņiem kustību ātrums ir tāds, ka sāk likties, ka jums acīs jau dubultojas. Tikko notvērāt viņu aiz rokas, kad jau tūlīt mazais atrodas uz balkona un karājas pāri margām. Vienkārši kosmiski ātrumi.

Nav ieteicams mazuli likt sētiņā, jo viņam ir nepieciešama kustības brīvība.

Dvīņi var ātri nokaitināt pieaugušos ar savām fiksajām un saraustītajām kustībām. Taču jābūt pacietīgiem, jo tā ir Dvīņu būtība – ātri izdarīt divus trīs darbus, kamēr citi tikai vienu. Izauguši Dvīņi jūs iepriecinās ar jaunatklājumiem uzreiz vairākās sfērās. Dvīņiem ir daudz talantu.

Skolā visu ļoti ātri uztver un saprot, bez grūtībām tiek galā ar sarežģītiem uzdevumiem. Viņiem ļoti patīk kontaktēties ar vienaudžiem, jo bieži kļūst par līderiem.

Bieži vien Dvīņiem ir labi attīstītas abas rokas – viņi var vienlīdz labi rakstīt gan ar labo, gan ar kreiso roku. Pirksti viņiem ir slaidi un lokani, tāpēc nereti viņi kļūst par labiem ķirurgiem, zobārstiem vai pulksteņmeistariem. Lielākā daļa triku meistaru ir tieši Dvīņi.

Dvīņiem labi padodas mūzikas instrumentu spēle. Viņi lieliski atdarina cilvēkus. Spilgtās un labi attīstītās iztēles dēļ, kā arī izteiksmīgās valodas dēļ Dvīņi nereti tiek apvainoti melošanā. Viņiem no mazām dienām ir jāmāca atšķirt patiesību no jaukas un fantastiskas izdomas. Ar lielu vieglumu apgūst svešvalodas.

Pildot mājasdarbus, parasti mēdz ieslēgt radio, televizoru vai mūzikas atskaņotāju. Ja tas neietekmē atzīmes, iebilst nevajadzētu.

Vēzis

Šiem bērniem ļoti strauji mainās garastāvoklis. Ļoti spēcīgi attīstīta redzes, dzirdes, garšas atmiņa. Izaudzis var viegli atcerēties, ar ko barots bērnībā, kādas rotaļlietas bijušas utt.

Viņiem ir ārkārtīgi svarīga emocionālā labsajūta ģimenē. Nesaņemot atbalstu un pietiekamu mīlestību, parasti noslēdzas un kļūst kompleksaini.

Parasti šie bērni ir mierīgi, līdzsvaroti, var ilgi spēlēties vieni paši. Viņiem nekad nav garlaicīgi, mēdz sev izdomāt iedomu draugus, ar kuriem sarunājas un pat aicina tos ciemos.

Vēzīši bieži raud, taču tas lielākoties ir baiļu dēļ, nevis kaprīžu iespaidā. Bērnu emocionalitāti vēlams ievirzīt radošā gultnē, citādi viņi sāks pārlieku sevi žēlot, čīkstēt, bet bailes pāraugs niknumā, aizdomīgumā un cietsirdībā.

Taču nepārcentieties ar mazo Vēžu žēlošanu, jo tad, izauguši lieli, viņi būs nepatstāvīgi, neaizsargāti un vājas gribas cilvēki. Ir svarīgi ievērot zelta vidusceļu – mīlestība un maigums pret bērnu kopā ar stingrību.

Skolā sevišķi viņus interesē vēsture, viegli atceras dažādus gadskaitļus. Vēlāk daudzi no viņiem kļūst par aktieriem, fotomāksliniekiem, muzikantiem un citu radošu profesiju pārstāvjiem.

Šie bērni bieži mēdz fantazēt, viņu stāstos īstenība cieši savijas ar izdomātu sižetu, tāpēc citi bērni viņus var apsaukāt par meļiem.

No mazām dienām izrāda interesi par naudu, turklāt paši cenšas nopelnīt sev kabatasnaudu, nevis vienkārši to izkaukt no vecākiem. Ar cieņu izturas pret ģimenes locekļiem, novērtē ģimenes tradīcijas. Patīk grāmatas par varoņiem, iedomājas sevi viņu vietā. Vēžiem patīk dzīvnieki, labprāt par tiem rūpējas.

Aizejot pieaugušo dzīvē, Vēži neaizmirst savas dzimtās mājas, labprāt tās apciemo, pat ja atrodas pasaules otrā malā. No visiem bērniem tieši Vēži ir visuzmanīgākie pret saviem vecākiem.

Lauva

Tipiska Lauva – jautra, saulaina, bezbēdīga būtne. Tas gan lielākoties ir tad, kad viss notiek pēc viņa prāta. Ja kaut kas nepatiks, atskanēs lauvas cienīgs rēciens. Parasti viņi ir līderi un mierīgu sirdi izkomandē citus bērnus. Galvenais – pamācīt, lai tas nebūtu aizvainojoši pret citiem.

Lauvām ir iedzimta lepnuma sajūta, patīk, ja viņus dievina un apbrīno apkārtējie cilvēki. Šie mazuļi parasti ir daudz aktīvāki, kustīgāki un arī nemierīgāki par citiem bērniem. Dažreiz uznāk slinkuma periodi, bet tiem nedrīkst ļaut ieilgt. Tie Lauvas, kuriem tiek iemācīts rēķināties arī ar citiem cilvēkiem, vēlāk kļūst par burvīgiem un jaukiem pieaugušajiem.

Ir svarīgi samērot stingrību ar maigumu. Mazos Lauvas nebūs viegli piespiest darīt apnicīgus mājas darbus, piemēram, mazgāt traukus, uzkopt istabas. Labprāt palīdz, kad gaidāmi ciemiņi, jo sevišķi meitenes tad ar prieku klāj galdu, izrotā telpas.

Skolā uz Lauvām var paļauties, kad runa ir par palīdzību klasesbiedriem, jo viņiem jau kopš bērnības ļoti patīk komandēt un dot citiem padomus. Mācībās šie bērni ir gudri, ātri visu apgūst un saprot, taču viņiem traucē iedzimtais slinkums. Labprāt apgūst to, kas viegli padodas, pārējo viņi vienkārši ignorē.

Ļoti prasīgi pret naudu – gan apģērbu un citus aksesuārus grib pēc iespējas dārgākus, gan arī kabatasnaudu pieprasa vislielāko klasē. Paši nopelnīt naudu atsakās kategoriski, tas nav priekš viņiem.

Agrāk par citiem sāk interesēties par pretējo dzimumu, bieži kaislīgi iemīlas, pārdzīvo neveiksmes attiecībās, bieži strīdas un tūlīt salabst ar draugiem. Emocionālā dzīve Lauvām ir ļoti piesātināta. Viņiem
visiem ļoti patīk ballītes, tusiņi un iešana ciemos. Ja aizliegsiet viņiem izklaides, viņi tāpat tās apmeklēs, tikai jau bez jūsu atļaujas.

Jaunava

Viņas ir ātras un apķērīgas un tajā pašā laikā klusas un mierīgas. Šīs dažādības pavada Jaunavas visu dzīvi. Ja kaut ko negribēs ēst, jūs viņai to neiebarosiet. No mazām dienām var parādīties neparastas ēdienu vēlmes.

Jaunavu mazuļi gandrīz nekad nerīko histērijas, viņi ir ļoti kārtīgi, vienmēr saliek vietās savas mantiņas. Vienaudžu kompānijās ir klusi, taču mājās jūtas omulīgi un skaļi. Runāt sāk agri un to dara ātri un skaidri. Labprāt palīdz mammai mājas darbos, parasti viņi ir paklausīgi un neprasa vairākkārtēju atkārtošanu kaut ko izdarīt.

Skolā Jaunavas ir skolotāju mīluļi, ļoti rūpīgi pilda uzdotos uzdevumus, ātri visu apgūst. Nedrīkst viņus kritizēt visu klātbūtnē, tas nodarīs viņiem lielu traumu.

Jaunavas ir strādīgas, atbildīgas un nopietnas, tajā pašā laikā viņas ir neuzbāzīgas un patīkamas kontaktējoties. Studiju laikā Jaunavas ir sīkumainas un rūpīgas, stundām var sēdēt bibliotēkās, lai gūtu zināšanas no grāmatām, nevis no kāda cilvēka.

Bērnībā ar Jaunavām ir daudz jānodarbojas – jālasa, jārotaļājas (vislabāk ar intelektuālām spēlēm), citādi izauguši viņi jutīsies apdalīti, ja kaut ko nezinās. Viņiem lielas ciešanas sagādā tas, ja kaut ko nezina.

Kad mazā Jaunava sāk interesēties par pretējo dzimumu, vislabāk nepievērst tam pastiprinātu uzmanību, lai jaunietis nenoslēgtos sevī. Kā zināms, vislielākais vecpuišu un vecmeitu skaits ir tieši Jaunavas zvaigznājā dzimušie.

Šiem bērniem ir ārkārtīgi svarīga jūsu uzmanība, mīlestība, apskāvieni, labi vārdi, uzslavas, apbrīna, jo savā būtībā Jaunavas ir ļoti kautrīgas. Viņām ļoti nepatīk, ja tiek izjaukts dienas režīms, ja kāds lien viņu mantās vai jaucas viņu darīšanās. Ir iedzimta augsta atbildības sajūta, uz viņām var paļauties.

Labprāt rūpējas par maziem dzīvnieciņiem – kaķiem, kāmīšiem, putniņiem. Ļoti attīstītas spriešanas spējas, pat pārspēj dažus labus pieaugušos ar savām domām.

Jau bērnībā vajag izvirzīt kādu lielu mērķi, kuru pēc tam visiem spēkiem censties sasniegt.

Svari

Ļoti apburoši bērni, reti kliedz, daudz smaida un šķiet ar visu apmierināti. Necentieties ļaut šiem bērniem kaut ko izvēlēties – viņiem ir ļoti grūti izdarīt pareizu izvēli. Brokastīs dodiet ēst vienu konkrētu ēdienu, pēc tam var piedāvāt otru (piemēram, putru, tas vārītu olu), lai mazulim nav pašam jāizvēlas, ko tagad ēst. Tad viņš mierīgi apēdīs abus ēdienus.

Svariem ļoti nepatīk, ja viņus steidzina, arī ar lēmuma pieņemšanu. Tad viņi apjūk un noslēdzas, bet pieaugušie to uztver kā spītību. Lai nu kas, bet spītība Svariem gan nepiemīt.

No mazām dienām Svarus jāmāca pieņemt lēmumus, turklāt tas jādara mierīgā un nomierinošā tonī, lai viņi nenoslēgtos. Lēmuma pieņemšana ir Svaru lielākā problēma visas dzīves laikā, tāpēc tam jāpievērš pastiprināta uzmanība jau bērnībā (var sākt ar apģērba izvēli – kuru jaciņu šodien vilksi utt.).

Ja bērns ir nemierīgs, uzbudināts vai spītējas, iespējams, vainīgs ir par skaļu ieslēgts televizors. Šiem bērniem ir ārkārtīgi svarīgs klusums, miers un daudz ilgāks atpūtas laiks nekā citiem bērniem.

Aktivitātes periodi mijas ar pilnīgu apātiju, kad bērns it kā uzņem enerģiju, lai atkal varētu būt aktīvs. Tas nav slinkums. Skolā Svariem palīdz ātrs un loģisks prāts, viņiem patīk diskutēt.

Svariem nepatīk tenkas un nevar ciest, kad tiek traucēta viņu vientulība. Arī paši viņi ciena citu cilvēku vēlmi pēc noslēgtības un netraucē viņus.

Dievina kārtību un tīrību mājās, tāpēc paši labprāt palīdz mājas uzkopšanas darbos.

Svari ļoti viegli iemīlas, tāpēc jaunībā viņiem ir daudz mīlas romānu, tiesa, īstu mīlestību satiek pavēlu.

Skorpions

Ieraugot savu jaundzimušo Skorpionu, vecāki izjūt neaprakstāmu lepnumu, jo šie mazuļi dzimst lielāki, spēcīgāki un ņiprāki nekā citi bērniņi. Daba viņus ir apveltījusi ar cīņassparu, kurš vienmēr palīdz uzvarēt.

Mazajam Skorpionam nepieciešama stingrība un disciplīna. No sirds centieties viņos ieaudzināt līdzjūtību pret vājākajiem un neaizsargātākajiem, prasmi zaudēt un nekrist panikā par to, cieņu pret pieaugušajiem un spēju piedot aizvainojumus. Ja šīs prasmes jūsu bērns būs apguvis, pasaule iegūs fantastisku cilvēku.

No mātes rakstura ir atkarīgs, kuru dzīves ceļu izvēlēsies Skorpions – gaišo vai tumšo. Pārāk maigas, neizlēmīgas un pakļāvīgas mammas cietīs fiasko. Šiem bērniem vajag izlēmīgu stingrību un rūpes. Skorpioni cienīs tikai tos, kurus uztvers kā lieliskākus par sevi. Ja būsiet stingri un mierīgi ar viņu, jūs būsiet uzvarētājs un bērns pret jums izturēsies ar visu cieņu.

Jau no mazām dienām viņiem ir savi noslēpumi, ar kuriem viņi parasti nedalās. Viņiem garām nepaslīdēs neviens sīkums, tādējādi viņi ir lietas kursā par visiem ģimenes notikumiem un noslēpumiem.

Skorpioni ir ārkārtīgi attīstīti; to, ko citi apgūst vairāku gadu laikā, viņi vieglu roku iemācās dažu mirkļu laikā. Pret tiem, kurus viņi mīl, šie cilvēki izturas ar lielu uzmanību un uzticību. Taču pamēģiniet nostāties viņiem ceļā un saņemsiet kārtīgu sitienu pa muguru. Tas attiecas arī uz pieaugušajiem Skorpioniem.

Šiem bērniem piemīt fantastiska enerģija, kura ir jāievirza pareizās sliedēs, citādi var noiet no ceļa. Pēc iespējas vairāk vajag nodarbināt viņus gan intelektuāli, gan fiziski. Pats izvēlēsies savu nākotnes profesiju, vajag tikai piedāvāt variantus. Pāri malām plūstošā enerģija bieži vien pārvēršas asarās, histērijās un karstos strīdos. Diemžēl šīs zīmes cilvēkiem ir lielāka iespēja kļūt par narkomāniem, tāpēc ļoti rūpīgi vajag sekot saviem bērniem.

Viņi dievina Helovīnus, šausmu filmas un fantastiku.

Strēlnieks

Šie bērni izjūt milzīgu vēlmi būt cilvēku sabiedrībā, neieredz vientulību. Atstāti kaut vai uz vienu minūti, skaļi raudās. Savukārt ļaužu pārpilnā istabā būs mierīgi un uzreiz aizmigs.

Līdz sirmam vecumam sirds dziļumos paliek kā bērni. Savus vecākus Strēlnieki klausīs tikai tad, ja tie būs taisnīgi, godīgi un cienīs savus bērnus. Ja vecāki ir kļūdījušies, Strēlnieciņi grib, lai viņi atzīst savu vainu un palūdz piedošanu. Citādi uz visiem laikiem zaudēsiet vecāku autoritāti.

Mazie Strēlnieki ir neaprakstāmi ziņkārīgi, viņi dienu sāk ar jautājumu un arī aizmieg ar jautājumu uz lūpām.

Augot šie bērni sagādā arvien lielākas raizes saviem vecākiem. Neapvaldītas slāpes pēc brīvības, arī no ģimenes saitēm, ir par iemeslu Strēlnieku agrai aiziešanai no savas ģimenes, turklāt nereti tiek arī pavisam sarautas saites ar tuviniekiem. Viņi var gadiem nedot par sevi nekādas ziņas – nezvanīt, nerakstīt, neapciemot.

Jau kopš agras bērnības Strēlnieki bieži un izmisīgi iemīlas, tiesa, ne uz ilgu laiku.

No mazotnes viņus vajag iemācīt ekonomēt un būt kārtīgiem, sevišķi jāmāca apieties ar naudu, jo šis zodiaka zvaigznājs ir ārkārtīgi izšķērdīgs. Ja bērns vienā dienā notērē visas nedēļas naudu, esiet stingri un vairs nedodiet līdz nedēļas beigām, lai viņš mācās un saprot, ka tā nedrīkst šķiesties ar naudu.

Strēlniekiem patīk mācīties, viņi zināšanu gūšanu uztver kā spēli, vienīgi var traucēt viņu nemierīgums un nepacietība. Viņu skatiens vienmēr ir vērsts uz debesīm, pat ja gadās paklupt, vienalga galva būs augšā un acis tieksies pēc zvaigznēm.

Mežāzis

Zīdaiņa vecumā Mežāži ir līdzīgi maziem večukiem, taču brieduma gados izskatās daudz jaunāki par saviem vienaudžiem. Mazuļos jaušams viedums un pat zināmā mērā briedums – ja ar šiem zīdainīšiem sāksiet gugināt, viņi apveltīs jūs ar tādu skatienu, ka būsiet spiesti apklust.

Mazie Mežāži skaidri zina, ko viņi grib, taču viņi apkārtējiem savas vēlmes nedarīs zināmas ar kliegšanu un asarām.

Savas vēlmes bērni paziņo nepārprotami, turklāt atrunāt no iecerētā viņus nav iespējams. Uz vecāku stingro „nē” viņi noreaģēs tikai tad, ja iecerētais viņiem tomēr nav tik svarīgs.

No mazotnes ir izteikti disciplinēti, viņiem visas mantas stāv savās vietās, un pat nemēģiniet šo kārtību izjaukt. Šie bērni ir diezgan paklausīgi un nemēdz kāpt uz galvas vecākiem. Ļoti pieķeras ģimenei un mājai. Vislabprātāk iet pastaigāties ar vecākiem, nevis ar draugiem no kaimiņmājas. Mežāzim nav daudz paziņu, taču ir viens īsts draugs, kuram uztic visus savus noslēpumus.

Mācības nesagādā grūtības, pateicoties neatlaidībai, atbildībai un rūpībai. Problēmas var radīt tikai iedzimts lēnīgums.

Rotaļājoties patīk atdarināt pieaugušos – tiek spēlēta mamma un tētis, skolotājs un skolēns, pārdevējs un pircējs. Viņiem patīk zīmēt un klausīties mūziku, bet visvairāk patīk darboties praktiski – kaut ko veidot.

Mežāzīši ir paklausīgi, rātni bērni, taču tajā pašā laikā viņi ir nedroši, nepārliecināti un pārlieku kautrīgi. Tas var radīt problēmas pirmo attiecību veidošanas laikā.

Kopumā šie bērni ir ļoti patīkami, miermīlīgi, pieklājīgi, nelien citu darīšanās. Dievina savu māju un tuviniekus tajā. Ar milzīgu rūpību un uzmanību aprūpēs savus novecojušos vecākus.

Ūdensvīrs

Šie bērni ir neatkarīgi, ietiepīgi, jūtīgi, radoši un ļoti oriģināli. Vecākiem var šķist, ka bērns ir ģēnijs, bet dažreiz – ka sajucis prātā. Ūdensvīri ir īstas mīklas. Izcilas spējas var izpausties gan agrā bērnībā, gan arī brieduma gados un pat vecumā.

Uz visu reaģē ar noliegumu, vecāku lūgumus un pavēles neklausa, visu dara pēc sava prāta. Tiesa, daži viņa lēmumi ir pat ļoti saprātīgi.

Audzināt un mācīt Ūdensvīrus ir grūts uzdevums. Lai novirzītu savu bērnu uz patiesā ceļa, nāksies pielikt ne mazums pūļu. Visiem spēkiem virziet savu bērnu pretī viņa paša izvirzītajam mērķim. Meitenes var iekārot kļūt par pasaules mēroga balerīnu, zēnus interesēs ihtiologa, antropologa vai okeanogrāfa profesija. Katrā gadījumā ne medmāsa, grāmatvedis vai skolotājs, kas ir garlaicīga nodarbe priekš Ūdensvīriem.

Šie bērni visu laiku kaut ko izdomā – var skraidīt pa lietu bez lietussarga, pazust miglā vai ar dārgu priekšmetu rakt bedri dārzā.

Arī mācībās Ūdensvīri būs dažādi – te ļaus jums plīst aiz lepnuma par savām sekmēm, te nomirt no kauna par sastrādātām lietām skolā. Skolotāji sūdzēsies, ka šie bērni neatklāj, kā atrisinājuši uzdevumu.
Vienkārši tas bieži notiek intuitīvi, pašiem īsti nesaprotot.

Palīdziet savam bērnam sakārtot un sistematizēt savas domas, citādi viņi izaugs par haotiskām būtnēm ar miljoniem dažādu domu, kurām neredz gala.

Lai mazinātu smadzeņu aktivitāti, pieradiniet savu bērnu pie fiziskām aktivitātēm – kaut vai pastaigām svaigā gaisā un rītarosmes. Tas palīdzēs izvēdināt galvu. Sava pārliekā jūtīguma dēļ Ūdensvīri spēj uztvert citu nepateiktas domas un jūtas, un tas viņus nomoka. Tāpēc radiet ģimenē mierīgu un patīkamu atmosfēru.

Zivis

Par spīti mazajai eņģeļa sejiņai raksturs Zivīm nebūt nav no eņģeļiem. Vienmēr pastāvēs uz savu, turklāt bieži vien ar smaidu sejā.

Vairāk par visu patīk pasakas, liks jums tās izspēlēt. Nāksies pielikt ne mazums pūļu, lai iemācītu mazajām Zivtiņām kārtību un noteiktu dienas režīmu. Zivis ir tie bērni, kuriem patīk pa dienu gulēt, bet naktīs spēlēties, pieprasīs no saviem vecākiem, lai vēlā vakarā lasa priekšā pasaku.

Šie bērni aug kautrīgi un nedroši, viņi prasa daudz rūpju un pūļu. Skolā būs daudz problēmu, jo Zivis negrib pakļauties noteikumiem, kurus citi bērni ievēro bez raizēm. Taču Zivtiņas ir neparasti muzikālas un mākslinieciskas. Viņas labi dejo, zīmē, viņām patīk dzeja un pasakas.

Negrib pakļauties svešiem noteikumiem, labāk izdomā paši savus noteikumus. Labāk izvēlas pieaugušu cilvēku sabiedrību nekā vienaudžus.

Zivis bieži tiek apvainotas melošanā, taču patiesībā tā ir bagāta fantāzija, kas piemīt jūsu bērnam. Ieteicams to ievirzīt radošā gultnē, piedāvājot savam bērnam pierakstīt sacerētos stāstus vai uzzīmēt tiem attēlus, tā attīstot bērnos māksliniecisko pusi.

Zivis savā būtībā ir maigas, dvēseliski ievainojamas un jūtīgas. Lai varētu veiksmīgi dzīvot šajā milzīgajā un cietsirdīgajā pasaulē, vecākiem jābūt ļoti pacietīgiem, sirdsgudriem un izturīgiem, lai iemācītu savam bērnam savienot savas ilgas un sapņus ar reālo dzīvi.

untitled

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.