-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Viņai jau ir 52 gadi, bet visi viņu uzskata par dēla meiteni

 

Pamelai Džeikobsai ir gluda āda, slaida figūra un biezi, tumši mati, bet izskatās viņa ap 20-30 gadu veca. Kas gan tur īpašs? Ir viena nianse: divus gadus atpakaļ Pamela nosvinēja savu 50 gadu jubileju, bet viņas dēlam ir jau 21 gads. Džeikobsa bieži nokļūst amizantās situācijās. Bieži vien viņai piedāvā brauciena biļetes pēc studentu takses, bet vīrieši domā, ka viņa neveiksmīgi joko, kad runā par savu patieso vecumu. 1 Pamela stāsta, ka viņas māte, brāļi un māsas arī izskatās jaunāki par saviem gadiem. Viņu ģimenes noslēpums – labi gēni, veselīga ēšana, bieža vingrošana un daudz, daudz kokosriekstu eļļas. Pie tam, viņa reizi nedēļā apmeklē saunu un nekad neiziet no mājas bez saules aizsargkrēma. 2 Pamela atzīmē, ka daudzas viņas vecuma dāmas neievēro parastas, bet iedarbīgas metodes, kuru vidū ir veselīga ēšana, regulāras fiziskas nodarbības un kokosriekstu eļļa. 3 Atvaļinājuma laikā Džeikobsa bieži saņem komplimentus no jaunākiem vīriešiem. Pie tam daudzi apkārtējie viņu uzskata par sava dēla meiteni. Protams, Mārlijam tādi mātes pielūdzēji īpaši nepatīk, bet viņš zina, ka viņam nav jāuztraucas, jo Džeikobsa kundze, kura patlaban ir šķiršanās procesā, saka, ka viņai nav nolūku satikties ar jaunākiem vīriešiem. 4 “Tas, protams, ir glaimojoši, bet man labāk patīk sava vecuma vīrieši, bet ne dēla vienaudži”. 5 Par vēl vienu jaunības noslēpumu Pamela uzskata spēju baudīt dzīvi. 6   Neskaitot kuriozus pērkot vilciena biļetes, viņai tāpat ir bijus komiska situācija ārsta apskates laikā. Medmāsa atteicās noticēt, kartītē veiktie ieraksti par viņas vecumu ir autentiski. Jo īpaši viņu pārsteidz Pamelas viduklis. 7 Neskatoties uz viņas apskaužamo ārieni, Džeikobsa saka, ka pamana dažas novecošanās pazīmes, viņa ātrāk nogurst, nekā jaunībā. Tāpēc vienmēr ietur veselīgu diētu, kurā ir daudz zaļumu, lutina savu ādu ar tvaika procedūrām un, protams, regulāri izmanto kokosriekstu eļļu. 8 Lūk, kādus padomus sniedz Pamela Džeikobsa:

  • Es esmu liela kokosriekstu eļļas cienītāja. Mana mamma mūs iemācīja to lietot gan matiem, gan ādai. Es izmantoju dabīgo kokosriekstu eļļu, lai gatavotu ēdienu, noņemtu kosmētiku un lai divas reizes dienā mitrinātu ķermeni.
  • Pamela no savas ēdienkartes ir izslēgusi miltu produktus: maizi un makaronu izstrādājumus. Un reti ēd augļus ar augstu cukura saturu. Viņas ēdienkartē ir daudz zaļumu, dārzeņu un lasis. Es samazināju cukura lietošanu līdz minimumam un dienā apēdu sauju mandeļu. Bet kafiju dzeru tikai reizi dienā.
  • Daudzus ēdienus viņa gatavo Āzijas stilā ar garšvielām: ingveru, ķimenēm un kurkumu, kuras veselībai ir ļoti vērtīgas. Brokastīs viņa ēd vārītu olu un tostermaizi bez glutēna vai auzu plāceņus ar kokosriekstu jogurtu un svaigām ogām un riekstiem. Pēc ēšanas – kokosriekstu ūdens ar šķidrā dzelzs pieddevu. Pusdienās: salāti no spinātiem, selerijas, kāposta, gurķa, tomātiem, olīvēm, sarkanā pipara, diedzētām pupiņām un skābiem kāpostiem. Tiem viņa pievieno svaigu baziliku, koriandru, ķirbju un saulespuķu sēklas. No olbaltumvielām viņa dod priekšroku lasim, olām vai vistai, kuru sagatavo ar olīveļļu un citrona sulu. Es tāpat pievienoju daudz kajenas un melnos piparus. Vakariņas: cāļa gabals, trekna zivs vai jēra steiks ar augļiem (brokoļiem, cukīni).
  • Dienas gaitā Džeikobsa dzer ūdeni ar svaiga laima sulas piedevu, nodarbojas ar fitnesu un jogu. Apmeklējot trenažieru zāli, iet saunā un krievu pirtī, kur veic ķermeņa pīlingu un matu masku Aveda. Saunā atrodas 10 minūtes, pēc tam iet aukstā dušā.
  • Es ievēroju likumu 80/20. Šī likuma jēga – lietojot 80 % noderīgas pārtikas un tikai 20 % saldumu, kuru vidū atrodami pudiņi, tumšā šokolāde un alkoholiskie dzērieni.
  • Viņa izvairās no ķīmiskiem līdzekļiem, priekšroku dodot rozā himalaju sāls izmantošanai vannā vienu reizi nedēļā, lai atbrīvotos no toksīniem. Tāpat viņa regulāri (1-2 reizes nedēļā) masē ķermeni ar birsti un lielu daudzumu kokosriekstu eļļas, kā arī liek sejas masku.
  • Kosmētikā viņa izmanto mitrinošu krēmu-toneri (Laura Mercier), skropstu tušu Booster Mascara, kvalitatīvas vaigu ēnas, Stila spīdumu aveņu krāsā un koraļkrāsas lūpukrāsu. Kā arī izmanto vaigu krēmu, attīrošas un barojošas maskas. Aktīvas saules periodā vienmēr izmanto aizsargkrēmu (SPF25).

9 “Es sevi neuzskatu par absolūtu pilnību, jo man, kā arī citiem cilvēkiem, ir savi trūkumi. Bet es esmu pateicīga Dievam par to, kas man ir. Un es domāju, ka vēl viens manas mūžīgās jaunības noslēpums ir smaids. Smaidiet katru dienu un pēc iespējas biežāk!” 10

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.