12.5 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

12 lietas tavā garderobē, kuras kaitē tavai veselībai

 

kaitīgas lietas garderobē

No rīta izvēloties apģērbu, tu noteikt padomā par laika apstākļiem un paredzētajiem darbiem, bet nemaz nepadomā par savu veselību. Izrādās, ka pat tavi iemīļotie apspīlētie džinsi kaitē tavai veselībai!

  1. Apspīlēti džinsi. Apspīlētie džinsi saspiež nervus un samazina asins plūsmu kājās, kas var bojāt muskuļus, izraisīt pietūkumu vai nejūtīgumu. Nesen kāda 35 gadus veca sieviete tieši šī iemesla dēļ nonāca slimnīcā, ar gandrīz paralizētām kājām! Taču šie nav vienīgie kaitējumi, ko nodara pārāk apspīlēts apģērbs. Tā kā audums nemitīgi berzējas gar ādu, tiek noberzts tās aizsargslānis, kas pasargā no dažādām infekcijām. Un tā kā piegulošs apģērbs arī liek pastiprināti svīst – laipni lūgtas dažādas baktērijas un sēnītes!
  2. Koriģējoša apakšveļa. Lai gan tā izskatās pavisam nekaitīga, te atkārtojas tas pats stāsts, kas ar džinsiem, turklāt orgānu saspiešanas rezultātā var sākties vēdera sāpes, tāpēc atstāj koriģējošo veļu tikai īpašiem gadījumiem.
  3. Vakardienas pidžama. Tā būtu jāmaina katru dienu, tāpat kā apakšveļa, jo būtībā naktī tai ir tāda pati funkcija, tāpēc pidžambiksēs uzkrājas baktērijas, kas var izraisīt dažādas urīnceļu infekcijas.
  4. String biksītes. Biksīšu audumam kustoties un berzējoties, ļoti viegli tiek pārnēsātas taisnās zarnas baktērijas uz vagīnu, kas ātri vien var radīt nepatīkamas infekcijas.
  5. Legingi. Atkal tas pats stāsts, kas ar piegulošām džinsiem. Legingi berzējoties gar ādu, noberž tās aizsargslāni, radot labvēlīgu vidi dažādu infekciju uzplaiksnījumiem.
  6. Peldkostīms. Mitrs peldkostīms ir īpaši labvēlīga vide dažādām baktērijām, tāpēc, ja nevēlies tikt pie nepatīkama iekaisuma, labāk pēc peldes pārmaini sausu apakšiņu.
  7. Bikses ar kniedēm jeb spiedpogām. Tās satur niķeli, kas ir labi pazīstams  ādas kairinātājs. Tas var izraisīt niezi un izsitumus jostas vietā. Risinājums – nolako podziņu ar nagu laku, tas darbosies kā aizsargslānis.
  8. Krāsota apakšveļa. Auduma krāsa var kairināt jutīgo ādu dzimumorgānu apvidū, tāpēc labāk izvēlēties baltas kokvilnas biksītes, kas tagad pieejamas arī daudz un dažādos simpātiskos dizainos.
  9. Krūšturi ar stīpām. Tāpat kā spiedpogas, stīpas iespējams gatavotas no niķeļa un var kairināt ādu. Turklāt, ja krūšturis nebūs precīza izmēra, stīpas var spiesties ādā, bojājot audus zem krūtīm.
  10. Sviedrīši. Dažādas sviedru bantes, kuras izmanto sportojot, var saglabāt baktērijas pat pēc to izmazgāšanas un izžūšanas, un, piemēram, noslaukot seju, tas var radīt nepatīkamus izsitumus.

11.   Augstpapēdenes. Bieža augstpapēžu kurpju nēsāšana var izjaukt potīšu muskuļu balansu un radīt lielāku izmežģījumu un sastiepumu

risku, nemaz nerunājot, par iespēju vienkārši nokrist un pat kaut ko salauzt.

  1. Flip flopi jeb pirkstiņu iešļūcenes. Bieža flip flopu nēsāšana var izmainīt īkšķa novietojumu, ietekmēt stāju un radīt noberzumus starp pirkstiem, kur var rasties jau vairākkārt pieminētais iekaisums.

Galvenais ievērot mērenību un viss būs kārtībā!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.