6.8 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Ideja ballītei! 11 brīnišķīgas ātro uzkodu receptes

 

43188474125537642

1. Siera uzkodas
Kausētu sieru sajaukt ar sarīvētu vārītu olu, pievienot ķiplokus un majonēzi. Izveidot lodītes, apviļāt sakāptās dillēs.

2. Atsvaidzinošās uzkodas
Uz citrona gabaliņa uzlikt gabaliņu avokado un karotīti melnā kaviāra. Izrotāt ar zaļumiem.

3. Furšeta salātiņi
Svaigos burkānus sagriezt plānās plāksnītēs. Salikt blakus divas plāksnītes, uz tām izlikt salātus no rīvēta cietā siera, olām, majonēzes, ķiplokiem un zaļumiem. Nostipriniet ar zobu kociņiem. Pa virsu sabērt garšvielas – burkāniem korejiešu gaumē.

4. Lavaša ruletes ar ikriem
Mīkstā siera iepakojumu sajauc ar krējumu un zaļumiem. Nosmērēt ar to lavašu. Pa virsu uztriept sarkaniem ikriem. Sarullēt, ietīt plēvē un ieliek uz nakti ledusskapī. Sagriezt.

5. Kanapē maizītes ar biezpiena pastu
Sajauc biezpiena krēmu ar siera desu, ķiplokiem, zaļumiem, majonēzi. Uz rudzu maizes gabaliņiem uzziest pagatavotu pastu.

6. Karstās sviestmaizes
Cieto sieru sarīvē uz rupjās rīves, pievieno zaļumus, jēlu olu, visu samaisīt. Sagatavoto maisījumu uzsmērēt uz maizes gabaliņiem, uzlikt uz karstas pannas ar maisījumu uz leju. Kad siers apcepas zeltains, apgriezt un sacep otru sviestmaizes pusi.

7. Zivs kanapē
Sajaukt sagrieztu siļķi, sarkanos sīpolus, dilles un mīksto sieru. Ar iegūto masu apsmērēt rupjmaizes gabaliņus. Rotāt ar ikriem vai zaļumiem.

8. Viegli grauzdiņi ar sieru
Sacep grauzdiņus, uzziest sviestu, uzlikt gabaliņu siera, zaļos zirnīšus un pētersīļa zariņu.

9. Oriģināli augļu grauzdiņi
Uz tostermaizes uzlikt konservēta ananāsa šķēli, virsū – siera šķēli. Ielikt uz 5 minūtēm cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Ananāsa padziļinājumā var ielikt ķirsīti apbērt ar ciedru riekstiem.

10. Svētku sviestmaizes
Baltmaizes šķēlēm, apgriezt garoziņas, ieziest ar sviestu. Apmērcēt sagrieztās dillēs, uzlikt sarkanās zivs gabaliņus un citronu šķēlītes. Zivi var aizstāt ar sarkano kaviāru.

11. Salāti gurķī

Garneles – 250-300 g, 1 gab. seleriju kātu, 1 gab. sarkanais sīpols, 2 ēd.kar. maz kaloriju majonēzes, salātu jogurtu 1 ēd.kar., svaigs gurķis – 400 gr, dažas rukolas lapas, loki rotāšanai, sāls un pipari pēc garšas.

Ļoti sīki sagrieziet sīpolus un selerijas. Pievienojiet attīrītās garneles, majonēzi un jogurtu, sāli, piparus. Gurķus sagrieziet gredzeniem, uzberiet sāli, izlikt uz šķīvja. Pa virsu uzlikt rukolu. Uz katras gurķa šķēlītes ar kaudzīti izlikt garneles. Uzkaisiet sagrieztus sīpollokus.

Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.