3 C
Rīga
svētdien, 10 novembris, 2024

Vasaras zupu karaliene – aukstā sarkano biešu zupa

 

biešu aukstā zupa

Sastāvdaļas:
Vārītas bietes – 5 gb (0,9 – 1 kg);
Ūdens – 1,7 – 2 litri;
Kefīrs – 0,8 – 1 lits;
Sīpoli – 3 gb (300 g);
Svaigs gurķis – 4 gb (500 g);
Sāls – piemēram, 1 ēdamk. + 1 tējk.;
Cukurs – 2 -3 tējk.;
Dilles – 1 kušķītis;
Krējums – pēc izvēles;
Vārītas olas – pēc izvēles;
Trauks 5 L.

Pagatavošana:
Vispirms jāsavāra bietes. Pēc tam, uzvārīt ūdeni un atvēsināt. Atdzisušo ūdeni samaisām ar kefīru lielā bļodā ( ne mazākā par 5 litriem), kefīru var izmantot jebkuru. Sākumā samaisām 1,7 litrus ūdens ar 0,8 litriem kefīra, bet aukstās zupas gatavošanas beigās, pievienojam atlikušo kefīru un ūdeni, pēc vajadzības un garšas. Notīrām un sarīvējam bietes, viņu var sarīvēt uz parastās rīves vai sagriezt plānās strēmelēs. Liekam bietes traukā pie kefīra un ūdens, tad liekam sāli un cukuru. Te viss ir pēc garšas, pagaršojiet, aukstajai zupai jābūt mēreni sāļai un saldai. Mana mamma liek apmēram 2 – 3 tējkarotes cukura, 1 ēdamkaroti un 1 tējkaroti sāls. Bet tas ir atkarīgs no tā, cik saldas ir bietes un kefīrs. Pievienojam smalki sagrieztus sīpolus, tad nelielos gabaliņos sagrieztus gurķus. Pievienojam sagrieztas dilles, visu kārtīgi samaisām un pagaršojam, Pēc vajadzības pievienojam kefīru, ūdeni, cukuru vai sāli. Liekam ledusskapī līdz pilnīgai atdzišanai, pasniedzam ar krējumu un vārītas olas pusīti, labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.